Friss időjárásjelentés

Fagyos légtömegek zúdulnak Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem tréfál, s ezúttal alaposan bekeményít, s fagyos légtömegek zúdulnak Békés és Csongrád térségébe, időjárásunkat eddig is a ködös, fagyos tájak jellemezték, azonban a folyamat tovább erősödik s lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szombat éjszak egy gyenge hidegfront vonult át térségünk felett, minimális csapadékot okozva, azonban a front átmenetileg enyhébb légtömegeket sodort fölénk, így a csapadék havas eső formájában érkezett, s először Csongrád, majd Békés megyében enyhült meg időjárásunk.

Mérséklődött a szombaton még igen erős légmozgás, s sok napsütésben lehetett részünk a hőmérsékletek pedig 5 fokon tetőztek Békés, és Csongrád megye térségében, ami mint említettem, csak átmeneti volt.

A fagyos légtömegek hétfő reggelre zúdulnak be térségünkbe, az idei tél legkeményebb éjszakái jönnek, s hétfőn hajnalra akár -5 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek, s de például kedd hajnalban akár -8 fokot is mérhetünk, ami már igen kemény fagynak számít.

Az előttünk álló napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, és így sem jelentős szél, és sem csapadék nem várható Békés, s Csongrád megyében, csontig hatoló hideg azonban igen, és nappalonként is csak 0 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek, és bőven -5 fok alatti éjszakákkal számoljunk, így hőmérsékleti szempontból a tél hozza formáját.

Keddtől már a szélcsendes, s derült éjszakák mellé már sűrű ködfoltok is társulnak, amik sajnos jelentős balesetveszélyt jelenthetnek járdákon, utakon egyaránt, ködszitálás esetén útlefagyások keletkeznek s így könnyen meglephetik az óvatlan gyalogosokat, kerékpárosokat, autósokat egyaránt.

Az előttünk álló 5 napban jelentős felmelegedés nem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.