Friss időjárásjelentés

Fagyos légtömegek zúdulnak Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem viccel, megérkezett a hidegfront Békés, és Csongrád megye térégébe, s területi átlagban 4-6 mm csapadék hullott, nagyon visszaestek a hőmérsékletek, további fagyos légtömegek érkeznek még, lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

Az előttünk álló éjszaka folyamán még sok lesz a felhőátvonulás térségünk felett,  kisebb záporokkal még számolnunk kell, azonban jelentős csapadék már nem várható. A délelőtt még élénk északkeleti szél már a délutáni órákra mérséklődött, további hideg, mondhatni fagyos légtömegek érkeznek.

Igen csípős reggel áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt, 3 fokig süllyednek a hőmérsékletek, s így aki nyári gumival indul el, annak érdemes ügyelni, mert lakott területen kívül kanyarokban, s erdősávokban kisebb útlefagyások is keletkezhetnek, és meglephetik az óvatlan autósokat.

Szerdán még sok lesz a felhőátvonulás Békés, és Csongrád megye térsége felett, élénk marad a légmozgás és további hideg légtömegek érkeznek így a szerdai napon mindössze 8 fok várható a délutáni órákban, s az élénk, akkor már északkeleti légmozgás tovább rombolja majd hőérzetünket, és így réteges öltözködés ajánlott.

Szerda estére kitisztul az égbolt Békés,és Csongrád megye felett, s ami kedvező feltételeket teremt ahhoz, hogy csütörtök hajnalra fagypont alá süllyedjenek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében.

Csütörtökön és pénteken így faggyal érdemes számolnunk, ennek ellenére sok lesz a napsütés., de a napi maximum értékek mindössze 9 fokon tetőznek majd, péntek hajnalban pedig sűrű ködmezők képződnek amire az autósoknak jó lesz ügyelni.

Hétvégén egy melegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, a napsütéstől búcsút veszünk, és a front csapadékot is hoz magával, így hétvégénk nem lesz felhőtlen, és erős felmelegedés is kezdődik, s így bármilyen furcsán hangzik, november első napjaiban ismét 20 fok fölé emelkedhetnek a hőmérsékletek s erre még az elmúlt 100 évben nem volt példa.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.