Friss időjárásjelentés

Fagyos levegő zúdul Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az előttünk álló napokban időjárásunk nem viccel, Békés, és Csongrád megye szerte támadásba lendül, először fagyos levegő, majd egy masszív mediterrán ciklon érkezik térségünkbe, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban?

Már a szerdai napon érezhető volt, hogy megkezdődött a fagyos légtömegek beáramlása Békés, Csongrád megye térségébe, ehhez hozzájárult az élénk északnyugati légmozgás is, mindössze 2-3 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek a sok napsütés ellenére is.

A légmozgás a délutáni órákra már tovább mérséklődött, északkeletibe módosult, az előttünk álló napok, igazi, télies időjárást hoznak Békés, és Csongrád megye térségébe.

A szerda éjszaka is már igen komoly lehűlést hoz, csütörtök hajnali órákra -4 fok köré süllyednek majd a hőmérsékletek, főleg lakott területen kívül pára, és ködmezők képződhetnek, óvatosan az utakon.

A csütörtöki nap hasonlóan alakul, a napsütés lesz ugyan túlsúlyban, ennek ellenére a napi maximum hőmérsékletek mindössze 2 fok körül alakulnak, kemény éjszakai fagyokra számíthatunk térségünkben.

Péntek este egy mediterrán ciklon éri el Békés, és Csongrád megye tájait, és bizony ezúttal már jelentős havazással számolhatunk, a hétvégén akár 10 cm-t meghaladó hóréteg is kialakulhat Békés, és Csongrád megye tájain, így a hét második fele hamisítatlan téli időjárást hoz majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója Békés Takarék Szövetkezet.