Friss időjárásjelentés

Fagyot hoz Benedek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Sándorban, s Józsefben ezúttal nem csalódtunk, zsákban hozták a meleget azonban sajnos Benedek már megtréfálhat minket, hiszen Békés, s Csongrád megye szerte fagyot hozhat, lássuk is, hogy vajon milyen időjárás várható a folytatásban?

Az előttünk álló napokban egy igen nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg Békés, és Csongrád megye időjárását  és amíg még a szerda igen élénken szeles, de ennek ellenére túlnyomóan napsütéses időjárást tartogat, 13 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, addig pénteken már szélmentes időjárásban lehet részünk.

Lesznek ugyan kisebb felhőátvonulások, de csapadék továbbra sem várható Békés, Csongrád megyében.

Az aszály egyre fokozódik, ami a mezőgazdaságban óriási károkat okoz, és a magánemberek is megérzik majd az üzletek “polcain”.

A szerda esti órákhoz közeledve jelentősen mérséklődik a nappal még igen élénk északkeleti légmozgás, és az égbolt is teljesen kitisztul, eme két tényező erősen közrejátszik abban, hogy csütörtökön Békés, és Csongrád megye szerte fagypont alatti értékekre ébredhetünk a reggeli órákban.

Napról-napra Békés, és Csongrád megye szerte mérséklődik a légmozgás, az anticiklon napsütésben igen gazdag időjárást biztosít majd, és péntektől már a szél sem kellemetlenkedik majd, és a hétvégét illetően ismét tavaszias időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira, szombaton akár 20 fokot is mérhetünk.

Örömünk azonban korai mert a jövő hét első napjaiban igen erős lehűlés jelei látszanak körvonalazódni, és a hétfői napon egy hidegfront is érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, így a hamisítatlan tavasz még egyenlőre csak álom marad.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.