Hírek

Feláldozta magát a kamionos!

- Hirdetés

Mint ismeretes szakadékba zuhant egy magyar rendszámú tartályautó Ljubljana közelében így a kamiont vezető 53 éves sofőr a helyszínen meghalt. A szlovén rendőrség nevében nyilatkozó felügyelő azt mondta, hogy Cz. György az életét adta a balesetet okozó Opel Corsa sofőrjéért.

A Szlovén Autópályakezelő (DARS) által közzétett felvételből látszik, és hogy az Opelt vezető 41 éves férfi elveszítette az irányítását az autója felett, így ami oldalról nekicsapódott a tartályautónak, a Corsa pont a kormányzott kereket trafálta telibe.

Cz. György azonnal érzékelte a bajt és félrerántotta a kormányt, hogy ne menjen át az Opelen, így viszont megbillent a tartálykocsi, a vontatmány átbucskázott a védőkorláton, ami így magával rántotta a kamion vezetőfülkéjét is.

A kamionos tisztában volt azzal, agyon fogja nyomni az Opelt, ha nem rántja a kamiont a szakadék felé.

Valószínűleg meg akarta menteni a balesetet okozó férfi életét, így gyakorlatilag feláldozta magát, sajnos más hibája miatt, ami rendkívüli emberségességről tesz tanúbizonyságot, s valamint arról, hogy bizony a kamionosok nem rossz emberek, sőt!

György halálhíre megrendítette a Révész Trans Kft. munkatársait. A cég a saját halottjának tekinti a férfit és mindenben segít, ahol,és ahogyan csak tud.

A szlovén rendőrség pedig már gondatlan vezetéssel vádolja az Opel sofőrjét, így akit akár 8 év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhet a bíróság.