Friss időjárásjelentés

Felhőszakadások, jégesők érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően erős melegedés indult meg Békés,  Csongrád megyében és egyre nagyobb nedvességtartalmú légtömegek érkeznek az előttünk álló napokban s ez bizony kedvez az igen heves zivatarok kialakulásának, és így a vasárnapot még azért megúsztuk, de a hétfő már kemény lesz.

A mai napon inkább a Nyírségben pusztítottak hatalmas viharok, így voltak tájak, ahol diószem nagyságú jég esett, óriási károkat okozva az ott élőknek.

Nagy a hőkülönbség az ország két vége között, s míg Pécs környékén vagy Békés megye tájain 27 fok van, addig Nyíregyháza környékén 18 fokot mutatnak a hőmérők.

Hétfőtől már Békés, és Csongrád megye területén is igen heves zivatarokkal, vagy akár viharokkal kell számolnunk sok helyen viharos kifutószéllel, jégesővel s bizony lesznek olyan területek, ahol rövid idő alatt 20 mm-t is meghaladó csapadék hullhat.

A szél csak viharok esetén fokozódhat viharossá, veszélyeztetve a közlekedést, s sajnos akár 90 km/h széllökések is előfordulhatnak amik fákat dönthetnek ki, de épületekben is jelentős kárt tehetnek, villanyvezetékeket rongálhatnak meg és így sajnos sok helyen lehetnek áramkimaradások.

Időjárásunk nem csitul, kedden is hasonlóan heves zivatarok fordulnak majd elő Békés és Csongrád megye területén, fa alá ne parkoljunk, és ne is álljunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.