Friss időjárásjelentés

Felhőszakadással, jégesővel érkezik a front Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárási szempontból óriási fordulatok előtt állunk, pénteken 25, és ma már 30 fokon tetőznek a hőmérsékletek, átmeneti, de dinamikus felmelegedés kezdődik térségünkbe azonban nem sokáig örülhetünk mert egy igen erős hidegfront érkezik nagyon kemény zivatarokkal számolhatunk szombat estétől.

Nagyon enyhe, 17 fokos reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, a szél már északnyugatiba módosult jelezvén, hogy a hidegfront már a kertek alatt jár tegnap déli légmozgásban lehetett részünk, csapadék akkor még nem hullott tájainkon.

Ugyan a mai napon extrém felmelegedés következik be de záporok, kisebb zivatarok az esti órákban kialakulhatnak, és a szombat késő esti órákban már heves zivatarokkal, és vasárnap pedig már viharokkal kell számolnunk Békés, és Csongrád megye szerte.

A szombat esti zivatarokat kisebb szemű jég, kisebb körzetekben viharos szél kísérheti valamint intenzív villámtevékenység.

Vasárnapra már megérkeznek az erős zivatarok a nappali órákban, ekkor már nagyobb szemű jégdarabokkal is hullhatnak, átmérőjük elérheti a 2 cm-t is, veszélyeztetve ezzel a közlekedést és viharos kifutószél is társul a viharok mellé, és akár 90 km/h-t is elérő, sőt azt meghaladó széllel számolhatunk zivatarok, viharok környezetében, ami Békés s Csongrád megyében vasárnap gyakori jelenség lesz.

Vasárnap óvatosan a közlekedéssel, az erős zivatarok fákat dönthetnek ki, s de például villanyvezetékeket szakíthatnak le, és háztetőkben keletkezhet jelentős kár visszaesnek a hőmérsékletek, vasárnap 27 fok várható.

A hidegfront hétfőre távozik Békés, és Csongrád megye térségéből s akkor már csak 24 fokot mérhetünk, de nem dőlhetünk még hátra, hétfőn is számítani kell erős zivatarok megjelenésével, s a folytatás is szintén igen szeszélyes és veszélyes időjárást ígér Békés és Csongrád megye térségében a légkör csak jövő hét szerdára nyugszik meg, s jelentős lehűlés nem várható a jövő hét folyamán sem, fülledt időjárás már inkább.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.