Mezőgazdaság

Fellebbezni készül? Ez a nyomtatvány akkor jól jöhet

- Hirdetés
0 SharesAgrárpénzek

2018. február 22., csütörtök • 14:27 Fellebbezni készül? Ez a nyomtatvány akkor jól jöhet

-- Hirdetés

A jogi nyelvezet ismeretében és a jogszabályok alkalmazásában kevésbé jártas gazdálkodók számára is nagy segítséget nyújtó nyomtatványt vezetett be a Magyar Államkincstár, ezzel is erősítve az agrárigazgatás terén egyre inkább terjedő gazdabarát hozzáállást.

A Magyar Államkincstár fellebbezés benyújtását megkönnyítő nyomtatvány közzétételéről szóló 8/2018. (II.14.) számú közleménye ismerteti a fellebbezés támogatási törvény szerinti feltételeit.

A fellebbezés kötelező tartalmi elemein túl a közlemény felsorolja a fellebbezés visszautasításának eseteit is, valamint bevezeti a fellebbezés előterjesztését megkönnyítő nyomtatványt.

A nyomtatvány alkalmazása nem kötelező, de mindenképpen célszerű, hiszen annak használata esetén egyetlen kötelezően megadandó adat sem maradhat le a gazdálkodó által benyújtott fellebbezésről.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a nyomtatvány a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI.5.) korm. rendelet hatálya alá tartozó Vidékfejlesztési Program (VP) és a Magyar Halászati Operatív Program (MAHOP) keretében meghirdetett intézkedések kapcsán hozott döntések, értesítések elleni kifogások esetében nem alkalmazandó.

agrotrend.hu / NAK, MÁK

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>