Mezőgazdaság

Fellendültek a vidéki gazdaságok az elmúlt években

- Hirdetés
0 SharesÉlelmiszergazdaság

2018. április 06., péntek • 16:48 Fellendültek a vidéki gazdaságok az elmúlt években

-- Hirdetés

A helyi termékek piacra jutását tovább egyszerűsítenék. A Földművelésügyi Minisztérium több programmal is hozzájárul a magyar termékek népszerűsítéséhez.

Támogatásokkal és az előírások könnyítésével a kormány olyan feltételeket teremtett, amelyek hozzájárulnak a vidéki gazdaságok fellendítéséhez – mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Biharkeresztesen, a 21. Bihar – Bihor Expó határ menti kiállításon és vásár ünnepélyes megnyitóján az agrártárca közleménye szerint.

Az államtitkár hangsúlyozta, a jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszer-termelés és értékesítés újjáéledőben van. A Földművelésügyi Minisztérium több programmal is hozzájárul a magyar termékek népszerűsítéséhez.

Ilyen például

  • a „kiváló magyar élelmiszer”-védjegy,
  • a borkiválósági program,
  • a „kiváló minőségű sertéshús”-program,
  • vagy a tej-, baromfi- és tojáságazatban működő minőségtanúsító rendszerek.

Nagy István kiemelte, a szaktárca tovább kívánja javítani azokat a feltételeket, amelyek eredményeként a helyi előállítású tradicionális élelmiszerek még egyszerűbben juthatnak a piacra.

A cél az élelmiszerlánc lerövidítése, az árfelhajtó tényezők kiiktatása, a termelők és a fogyasztók közötti közvetlen kapcsolat kialakításának elősegítése.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a Bihar – Bihor Expó tovább erősíti a határon átnyúló kapcsolatokat, valamint jó alkalom arra, hogy a látogatók megismerhessék a kiállított ipari és mezőgazdasági termékek, szolgáltatások mellett a térség kulturális értékeit is, hiszen nagy számban vannak jelen a tradicionális népi kismesterségek képviselői is. A fórumokon részt vevők szakmai munkájukhoz szerezhetnek újabb ismereteket, valamint tájékozódhatnak a legújabb pályázati és együttműködési lehetőségekről – tette hozzá.

agrotrend.hu / FM

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>