Mezőgazdaság

Folytatódik a változékony idő, beindul az igazi melegedés

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. március 09., péntek • 07:17 Folytatódik a változékony idő, beindul az igazi melegedés

-- Hirdetés

Délelőtt a kialakult ködfoltok fokozatosan eltűnnek. Legfeljebb jelentéktelen eső fordulhat elő.

A csúcshőmérsékletek a kontinensen a mélyrepülés után egyre inkább közelítik az ilyenkor szokásos értékeket, mindemellett az északi országokban még napközben is fagy, a Balkánon és Törökországban viszont már 20, illetve 25 fok közelébe melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence felett áthalad egy kis méretű ciklon, majd néhány fokos melegedés kezdődik.

Az ország nagy részén fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, északkeleten viszont a köd és rétegfelhőzet feloszlása után is csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Az északkeleti határ közelében kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szelet sokfelé élénk, a Nyírségben erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű, délnyugaton lehet a legenyhébb az idő. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka az Északi-középhegység és az Alföld egyes részein újra köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, másutt többnyire változóan felhős lesz az ég. Az északkeleti megyékben kisebb eső, zápor előfordulhat, a délnyugati szél főként a Dunántúl déli részén megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -1 és +4 fok között várható.

Távolabbi kilátások szombattól keddig

Jobbára felhős idő várható rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Vasárnap délutánig jelentős csapadék nem lesz, vasárnap éjjel és hétfőn napközben azonban sokfelé várható eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között alakul, de vasárnap a Dunántúlon ennél nagyobb területen lehet néhány fokkal melegebb.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>