Friss időjárásjelentés

Frontok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Frontok hete. Talán így is elnevezhetnénk az előttünk álló hetet, hiszen Békés, s Csongrád megyében egy héten belül 3 front is tiszteletét teszi, ami bizony megviselheti az emberi szervezetet, lássuk is hogy vajon milyen időjárásra számíthatunk a héten.

A vasárnap éjszakai órákban rendkívül veszélyes közlekedési viszonyok alakultak ki, Békés, és Csongrád térségében, sűrű ködmezők ereszkedtek a tájra, és kissé fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek is, s így közlekedési szempontból nem veszélytelenül indult a hét.

Hétfőn délelőtt igen élénk délkeleti légmozgásra számíthatunk, átmeneti melegedés is bekövetkezik, így a délutáni órákra akár 8 fok köré emelkedhetnek a hőmérsékletek s így az elmúlt napokhoz képest enyhe időjárásban lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak.

Rossz hír azonban, hogy  egy hidegfront, és csapadékzónája közeleg, nem véletlen az enyhülés sem, s így a hétfő déli órákhoz közeledve egyre több helyen elered az eső a délutáni órákra mérséklődik a légmozgás de a mérsékelt csapadékhullás átnyúlik a kedd reggeli órákra is, így a napsütést egy darabig mellőznünk kell Békés, és Csongrád megye térségében.

A front kedden távozik térségünkből, mögötte hidegebb légtömegek zúdulnak Békés, és Csongrád megye tájaira, így kedden erős légmozgással, kellemetlen időjárással számolhatunk, s mindössze 4 fok várható a déli órákban, de hőérzetünk bizony fagypont körül alakul majd.

A légmozgás csak a szerda délutáni órákra mérséklődik s így csütörtök hajnalban sűrű ködmezők fognak képződni, s amik faggyal párosulnak s ez közlekedési szempontból nem túl szerencsés, marad a felhőké a főszerep, annál-inkább, mert újabb hidegfront éri el csütörtökön Békés, Csongrád megye tájait, és újabb csapadékzóna érkezése várható, pénteken pedig már kettősfronti hatás érvényesül s hiszen melegfront is érkezik a hét utolsó munkanapján.

Így kijelenhetjük, hogy időjárási szempontból több, mint változatos hét áll Békés, Csongrád megye lakói előtt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.