Friss időjárásjelentés

Frontok hete jön Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Kétségtelen, igazán tavaszias hétvégében lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak, azonban sajnos nem sokáig tart a szép időjárás, több front is érkezik, egy gyengébb és egy erősebb, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szombaton gyönyörű időjárásban lehetett részünk, 11 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés és Csongrád megye tájain, mérsékelt légmozgás társult hozzá, csapadék nem fordult elő. Vasárnap tovább folytatódik a felmelegedés, a mai napon a fagyos reggel után a délutáni órákra 13 fokig emelkednek a hőmérsékletek. Sajnos örömünk nem tart sokáig, kedden már egy hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye térségét, s így a felmelegedés is megtorpan.

A folyamatos déli légáramlásnak köszönhetően hétfőn tetőzik a felmelegedés, és a hétfői napon már akár 15 fokot is mérhetünk, de egyre több lesz a felhőátvonulás a közelgő hidegfrontnak köszönhetően.

Kedden már borult égboltra, szórványos esőkre számíthatunk Békés, és Csongrád megye térségében, de ezúttal erős, vagy viharos széltől nem kell tartanunk, lehűlés kezdődik, és szerdától ismét fagyni fog, ami nem is baj, mert egyre több növény megindult, és nem lenne jó, ha márciusban beütne a tél, mert bizony az elvinne mindent.

Szerda este újabb hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, ami már jelentősebb széllel is érkezik, de kevés csapadékot hoz, további lehűlés várható, csütörtökön már csak 8 fok várható, így akkor már keményebb éjszakai fagyok is várhatóak.

A jövő hét végén erős szélbetörés várható egy igen erős ciklon érinti térségünket s így viharos széllökések sajnos ismét befuthat egy-egy 80 km/h-t meghaladó széllökés, ami már jelentős károkat okozhat Békés s Csongrád megye térségében, az erős széllökések fákban, háztetőkben, így villanyvezetékekben is jelentős kárt tehetnek, mozgalmas hét áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.