Mezőgazdaság

Gondot okozhat a nyugati megyékben a hófúvás

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. február 22., csütörtök • 07:17 Gondot okozhat a nyugati megyékben a hófúvás

-- Hirdetés

Ma elsősorban az ország déli felében, azon belül a Dunántúlon várható havazás, másutt az időszakos havazás mellett, havas eső, eső is kialakulhat. A havazás és a hófúvás miatt az OMSZ citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést is kiadott.

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön csak délutántól, másutt egész nap várható havazás, havas eső, elsősorban a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon eső is.

Ma az éjféli órákig a Dunántúlon 5-15 cm friss hóréteg hullhat (a nagyobb mennyiség a délnyugati területeken valószínűbb), a Duna-Tisza köze déli felében elsősorban Bács-Kiskun megye egyes részén 5 cm körüli tapadó hó is hullhat – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik, ami a Nyugat-Dunántúlon hófúvásokat eredményezhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között várható, de a Tiszántúlon 6, 8 fok is lehet. Késő estére -1, +2 fokra hűl le a levegő.

Az éjszaka első felében többfelé, majd inkább már csak délnyugaton, nyugaton lehet havazás, a Dél-Alföldön havas eső, eső is. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk. A hőmérséklet hajnalban -4, +1 fok között alakul.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig

Felszakadozik, csökken a felhőzet, péntek estére délnyugaton is megszűnik a havazás. A hétvégi változóan felhős időt követően hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és főként délen és keleten alakulhat ki hószállingózás, havazás. Gyakran lesz erős az északkeleti, északi szél, amely hófúvásokat okozhat.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>