-Hirdetés-

Gőzerővel támad a tavasz Békés, és Csongrád megyében, vajon meddig bírja? Részletek!

Nagyon úgy tűnik, hogy a tavasz “megunta” , hogy a tél még félig a trónján ücsörög, és komoly támadásba lendült, lássuk, sikerrel, jár e, és tartósan eltűnik – e a barátságtalan időjárás?

Ideje is volt, hiszen a természet közel 1 hónapos késében van, minden jel arra mutat, hogy ezúttal már az igazi, és valós tavaszt üdvözölhetjük Békés, és Csongrád megyében.

A vasárnap reggeli órákra mindössze 8 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, jelentősen mérséklődött a légmozgás, az eddigi északkeleti szelet, délkeleti váltotta, ezzel lassú, de tartós melegedés vette kezdetét, így a nagykabátot lassan a szekrénybe rejthetjük, nem lesz már rá szükségünk.

Vasárnap kiváló kiránduló, vagy éppen kertészkedős időjárás várható térségünkben, a hajnali órákban több helyen ködmezők képződtek, így még reggel óvatosan a közlekedéssel, Gyula, Szeghalom, Szentes, vagy éppen Csongrád térségében, a folyók plusz párolgása külön nagyot dob a párásságon.

Vasárnap délután 20-22 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a déli órákhoz közeledve árnyalatnyit megélénkül a déli légmozgás, és a hétfői forgatókönyv is nagyon hasonló lesz, akkor már megközelíthetjük a 24 fokot is.

Kedden jelentősen megnő a légköri labilitás, záporosra, zivatarosra fordul majd Békés, és Csongrád megye időjárása, használjuk ki ezt a kettő szép napot, kikapcsolódásra, üdülésre, kerti, vagy mezőgazdasági munkákra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

Shares 141