Érdekességek

Gyanús pénzmozgásokat fedeztek fel Orbánék cégénél!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Nagyon furcsán vett ki vagy tervez kivenni több millió forintot az Orbán család egyik cégéből a miniszterelnök édesapja és testvére. Az érintett vállalat, a Gánt Kő és Tőzeg Kft., amely csak az idén 730 millió forintot fizet ki a családnak osztalékként – írja az Magyar Nemzet. A lap szerint nem csak utóbbi módon jutnak forintokhoz a miniszterelnök rokonai.

A Gánt Kő és Tőzeg Kft.-t éppen most szeretnék kettéválasztani Orbánék úgy, hogy a megmaradó cég kizárólag idősebb Orbán Győzőé lesz, míg a vállalatból kiváló Hahót Tőzeg Kft. Orbán Győzőné és ifjabb Orbán Győző kezébe kerül. A tranzakció miatt a vállalatnak számos dokumentumot le kellett adnia a cégbíróságon, ezekből pedig több érdekesség is kiderült. A leadott leltár szerint tavaly év végén a vállalatnak egyaránt bő 35-35 milliós áruszállításból vagy szolgáltatásból származó kötelezettsége állt fenn a magánszemélyként a két Orbán Győzővel szemben. Ez nem tipikus, a lap több szakértőt is kérdezett, akik szerint ilyennel még nem találkoztak.

Egy lehetséges magyarázatot találtak – bár bizonyos szempontból ez is furcsa –, jelesül, hogy a tulajdonosok ingatlant adnak bérbe a társaságnak. A lap a leadott iratokban talált egy olyan ingatlant, amelyet a Gánt Kő és Tőzeg Kft. használ, de nem a cég tulajdonában van, hanem a két Orbán Győzőtől bérli a vállalat. Ez magyarázatot adna arra is, miért azonos összegű a két kötelezettség.

A megkérdezett szakértők szerint ha ezt a módot használják, az járhat adóelőnnyel, hiszen a társasági adót (legalább részben) meg lehet spórolni.

Forrás: www.zoom.hu

Csatlakozzon a beszélgetéshez