Friss időjárásjelentés

Hamarabb érkezik a tél Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem tréfál, az ősz ugyan nagyon hosszúnak tűnhetett, azonban jelentős fagybetörés van már kilátásban, ami Békés, és Csongrád megye térségét is érinteni fogja, jelentős csapadék várható, lássuk is, s hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szerda éjszaka folyamán elérte térségünket a ciklon felhőzete, s melyből jelentős csapadék hullott, s így Békés s Csongrád megye szerte 6-8 mm eső hullott, de kisebb körzetekben a a 10 mm-t is elérte a lehulló csapadék mennyisége a csütörtök esti órákig, mindössze 11 fokon tetőztek a hőmérsékletek s ami további élénk légmozgással párosult, így hőérzetünk bőven 10 fok alatt alakult.

A folytatás sem ígér sok jót, télies fordulat közeleg, Békés, és Csongrád megye térségében még pénteken is előfordulnak majd kisebb záporok, sok lesz a felhőátvonulás, a péntek esti órákra a déli légmozgás már északnyugatiba, majd északkeletibe módosul, téliesen hideg légtömegek érkeznek térségünkbe.

A szombat, és a vasárnap naposabb időjárást tartogat, azonban igen kellemetlen, hideg időjárás várható a sok napsütés ellenére is, szombaton, és vasárnap már csak 5 fokon tetőnek a hőmérsékletek, csapadék nem várható, mérsékelt lesz a légmozgás.

Vasárnap este egy mediterrán ciklon éri el Békés, s Csongrád megye térségét, komoly csapadékot okozva ami eleinte halmazállapotát tekintve eső lesz, majd a hétfői napon már havas eső, az esti órákban kisebb havazás is előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében.

A folytatásban fagyos éjszakák várnak ránk, vasárnap este akár -3 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek, s a lehűlés tovább folytatódik, keddre tisztul az égbolt így a kedd reggeli órákban Békés, Csongrád megye térségében akár -5 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek a reggeli órákra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.