-Hirdetés-

Hamarosan komoly záporok, és zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló hétfői nap tetőzött a tavaszi meleg térségünkben, Békés, és Csongrád megye szerte 18 fokon tetőztek a hőmérsékletek, igen komoly csapadékzóna közeleg, lássuk a folytatást!

A hétfő déli órákban jellemzően Békés megyében alakult ki kisebb zivatar, mely csak lokálisan, kicsi területen volt jellemző, és száraz zivatar is előfordult például Orosháza térségében, azonban jelentős csapadékot még nem jegyezhettünk.

A mediterrán térségben igen labilissá vált a levegő a délutáni órákra, igen intenzív gomolyfelhő képződés indult meg Szerbia térségében, így 18 óra után Békés, és Csongrád megye szerte komoly záporokkal, és zivatarokkal számolhatunk, kisebb területen akár jégeső sem kizárt!

Vigyázat, az amúgy is élénk szél zivatarok idején percek alatt viharossá fokozódhat, a kifutószél sebessége elérheti helyenként a 70 km/h-t is, ami akár vastagabb ágakat is leszakíthat, veszélyeztetve ezzel a közlekedést, és a testi épséget is.

A csapadékzóna a késő esti órákra elvonul, azonban ezután is sok felhőátvonulás várható,  az éjféli óráktól már zivatartevékenységgel nem kell számolnunk.

Enyhe lesz az éjszaka, reggel 7 fokra ébredhetünk, az eddigi erős déli légmozgás mérséklődik, a szél iránya északnyugatiba módosul, fokozatos lehűlés veszi kezdetét, sajnos a folytatás sem sok jót ígér, hétvégén akár a tél is visszaköszönhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

352 Shares