Hírek

Harcsákat gereblyéztek, de lebuktak az orvhorgászok!

- Hirdetés

A napokban ismét orvhorgászokat fogtak a halőrök, s akik tiltott módszerrel akartak eltulajdonítani több harcsát is, de lebuktak, a halőrök résen voltak, mivel ez bűncselekmény, s így bizony súlyos büntetésre is számíthatnak az orvhorgászok!

2019 december 18-án a Tisza-tavon, a Halgazdálkodásról s a hal védelméről szóló törvény által kiemelten tiltott eszközzel, módszerrel (gereblyézés) horgászott két tiszanánai férfi. Az orvhorgászok a már vermelő harcsákat vették célba, nem kis eredménnyel.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrei a Tisza-folyón, egy frekventált vermelő terület védelme érdekében több napon át tartó megfigyelést végeztek, mivel előzetesen a bűncselekményre utaló nyomokat találtak.

A szervezett munka eredménye, hogy a bűncselekmény dokumentálása után a tettesek kézre kerültek.

Az elfogást követően a halőrök értesítették a Tiszai Vízirendészet munkatársait is, s akik rövid időn belül előállították az elkövetőket a kiskörei rendőrőrsön.

A zsákmány 6 darab harcsa volt, melynek együttes tömege meghaladta a 60 kilogrammot.

S mivel fenti cselekmény önmagában is bűncselekmény, a rendőrség azonnal megkezdte a büntetőeljárás megindítását, s valamint az egyik elkövetőt még helyszíni bírság megfizetésére is kötelezte mivel a halőri felszólításra nem volt hajlandó megállni.

A halőrök, halvédelmi bírság kiszabására irányuló feljelentést kezdeményeztek az elkövetőkkel szemben, tiltott eszközzel és módon történt horgászat miatt, a tettesek több százezer forintos büntetést kaphatnak.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.