Érdekességek

Három orvhorgászt fogtak egy nap alatt!

- Hirdetés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata május 30-án ismét három orvhalászt ért tetten. Két személyt a Tiszán, Polgár térségében, egyet pedig a Taktán fogtak meg most az ellenőrök. Mindhárom személy ellen hatósági eljárás indult.

A május végi magas vízállás nemcsak a jogszerűen horgászókat csalogatta a vízpartra, de a nagy fogás reményében az orvhalászok is kimerészkedtek vizeinkre.

A Nébih Állami Halőri Szolgálata ( ÁHSZ ) kiemelt megfigyelés alá vonta azokat a területeket most, ahol általában szívesen rejtőzködnek rapsicok, és igyekeztük eredményes volt egy nap alatt három orvhorgász bukott meg.

Polgár térségében, a Tisza bal partján több napja figyeltek a halőrök egy csapást az ártéren, ahol ezúttal a délelőtti órákban egyszerre két személyt sikerült tetten érniük halászat közben. A két személy egyike sem rendelkezett halfogásra jogosító okmányokkal.

Az orvhalászok szerencsére csak pár keszeget zsákmányoltak, melyeket a halőrök élve visszaengedtek a folyóba.

Az intézkedést követően az ÁHSZ járőrpárosa a Takta folyó mentén folytatta a szolgálatát, melynek során délután fél hatkor ismét ellenőrzés alá vontak egy halászeszközöket kezelő férfit. Az ellenőrzés során már megállapították, hogy ez a személy sem rendelkezik állami halászjeggyel és területi jeggyel.

Az elkövető az intézkedésig halat nem fogott.

Mivel bűncselekményről beszélünk ezért minden esetben értesítették a rendőrhatóságot, majd a lefoglalt halászeszközöket átadták a helyszínre érkező rendőröknek.

A Nébih mindhárom személy ellen halvédelmi bírság kiszabására s a horgászati-halászati tevékenységtől történő eltiltásra irányuló eljárást indított.

Forrás: Nébih