Friss időjárásjelentés

Havas eső érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A kora tél tovább fokozza erejét, néhány nap alatt nagy változás következett be Békés, és Csongrád megye időjárásban, még 5 napja közel 20 fokot mérhettünk, a téli fordulat nagyon gyorsan következett be, íme a folytatás!

A hét utolsó napján a várakozásoknak megfelelően délelőtt a napsütésé, délután már a felhőátvonulásoké volt a főszerep, Békés, és Csongrád megye szerte mindössze 6 fok környékén tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, ez már december közepi időjárásnak felel meg.

A lehűlés még nem áll meg, a légmozgás északkeletibe módosult, ennek ellenére a hétfő hajnali órákban kisebb melegedés következeik be, vasárnap hajnalban -3, hétfőn hajnalban 0 fokot mérhetünk majd, és hideg-meleg légrétegek keverednek az éjszakai órákban.

Ennek abból a szempontból van jelentősége, mert dél felől egy csapadékzóna érkezik a hajnali órákban Békés, és Csongrád megye térségébe, így havas esővel, majd kisebb mennyiségű esővel számolhatunk majd, megmaradó, vagy összefüggő hóréteg kialakulásától még nem kell tartanunk.

Kiemelendő azonban, hogy a fagypont körüli értékeknek köszönhetően a lehulló csapadék főleg lakott területen kívül, kanyarokban, erdősávok mentén kisebb útlefagyásokat okozhat, ami jelentősen növeli a balesetveszély kockázatát, nagyon óvatosan hétfőn reggel az utakon.

A hétfő napon a felhőké a főszerep, világító égitestünk a Nap jó időre távozott térségünkből, mert kedden már egy mediterrán ciklon érinti majd Békés, és Csongrád megye tájait, a hétfői nap egyébként igen zordnak ígérkezik, mindössze 5 fokon tetőznek a napi maximum értékek, kedden pedig már említésre méltó csapadék érkezése látszik körvonalazódni.

A mediterrán térségből érkező csapadékzóna némi melegedést is hoz magával, azonban marad a télies jellegű időjárás Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.