Friss időjárásjelentés

Havas eső, havazás érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ez elmúlt 10 évben nem volt rá példa, hogy Békés s Csongrád megye tájain december első napjaiban már havas esővel kisebb körzetekben havazással “találkozzunk”, de ezúttal megeshet, hogy a hó is leeshet. De az előttünk álló napok kemény, télies időjárást ígérnek.

A mögöttünk álló szombati napon többnyire a napsütésé volt a főszerep, azonban már délután egyre több felhőátvonulás fordult elő térségünkben azonban csapadék nem hullott, 6 fokot mutattak a hőmérők és a délelőtt még élénk légmozgás tovább rombolta hőérzetünket. A szélélénküléssel azonos időbe igen hideg légtömegek érkeztek Békés, és Csongrád megye tájaira is.

A szombat esti órákra a légmozgás mérséklődött, a fagyos légtömegek nyugalomba jutottak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen vasárnap hajnalra -5 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, amire rég volt példa.

Vasárnap még a napsütésről szól, majd a délutáni, kora esti órákban már megvastagszik a felhőzet, s egy újabb csapadékzóna éri el térségünket, összességében említésre méltó, kezdetben eső, majd havas eső is várható, de Békés, és Csongrád megye északi, és középső tájain 1-2 cm hóréteg is kialakulhat a hétfői nap folyamán, igen veszélyes útviszonyokra készülhetünk, és hiszen nappal is csak 2 fokig emelkednek a napi maximum hőmérsékletek.

Kedd reggelre igen komoly útlefagyások keletkeznek Békés és Csongrád megye szerte, s így pedig nagyon veszélyes útviszonyokra készülhetünk Békés, és Csongrád megye tájain. A magasabban fekvő területeken például az Északi-középhegység térségében akár 5 cm hóréteg kialakulása valószínűsíthető, így nem csak a december érkezett meg, hanem a tél is, s így a folytatásban is hideg nappalok, és erősen fagyos éjszakák várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, a sok napsütés ellenére is.

A hétfői napot leszámítva jelentősebb légmozgás, vagy említésre méltó csapadék az előttünk álló néhány napban bizonyosan nem várható.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.