Friss időjárásjelentés

Havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló napokban eseménytelen időjárás jellemezte Békés, és Csongrád megye térségét, ugyan kisebb esők, szitálások előfordultak, de sajnos még eddig az igazi tél elmaradt s pedig már januárt írunk, így itt lenne az ideje, hogy a tél is megérkezzen, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Mérsékelt északnyugati légmozgás jellemzi térségünket s egyre hidegebb légtömegek érkeznek, valamint egy mediterrán ciklon is megközelíti vasárnap Békés, s Csongrád megye térségét, így végre megérkezhet az idei első havazás, és a tartós most még északnyugati légmozgásnak köszönhetően már egyre hidegebb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye tájaira, szombat reggel már fagy volt tapasztalható.

Szombaton délelőtt még a napsütésé a főszerep, 4 fokon tetőznek a hőmérsékletek, s csapadék még nem várható, de a mediterrán ciklon ekkor már megközelíti hazánkat, és vasárnap délelőtt a Dunántúlon már havazás kezdődhet, ami a délutáni, esti órákra átterjed először Csongrád, majd Békés megye tájaira is, s így hétfőre kifehéredhet a táj, így megérkezik az idei év első havazása.

Hétfő hajnalban már közlekedési szempontból veszélyes, és csúszós útviszonyokra számítsunk, valamint fagypont alatti értékekre, mindenkit hazavárnak.

Azért hóözönre még sajnos nem számíthatunk, Csongrád megyében 3-5, Békés megyében pedig 2-4 cm hó várható, ami meg is marad, a Dunántúl egyes déli tájain akár 6-8 cm hó is hullhat, így aki arra készül, az télies útviszonyokra készüljön, a Dunántúlon, például Zala megyében pénteken is közlekedési káoszok alakultak ki, hiszen 12 órán belül 10-15 cm friss hó lepte be az utakat, az autósokat pedig váratlanul érte, s ami azért érdekes mert tél van, így ilyenkor bármikor meglepetést okozhat az időjárás.

A mediterrán ciklon hétfőn elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, de szerdán már egy hidegfront okozhat hózáporokat, és akár kisebb havazást tájainkon, összegezve télies hét áll előttünk, igen veszélyes útviszonyokkal, hisz a hétfőn lehullott hó olvadni fog, s gyakoriak lesznek kedd reggelre az útlefagyások.

A hőmérsékletek ennek megfelelően alakulnak az előttünk álló 5 napban nappalonként 1-3, éjszakánként pedig -2,-4 fok várható Békés, és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares