Friss időjárásjelentés

Havazás közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Ki gondolta, hogy pénteken még úszunk a kora nyárban, hétfőn pedig már a havazást várhatjuk Békés, s Csongrád megye térségében, pedig nagy bizonyossággal ez várható, lássuk is, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

A szombati nap trükkös volt, délelőtt pólóban kezdtünk, este pedig télikabáttal zártuk a napot, és bizony a délutáni órákban már a felhők is megjelentek, szombaton délben 15 fokot mutattak a hőmérők Békés s Csongrád megye térségében, s amiből délután 16 órára már csak 9 fok maradt, a megerősödő s majd már viharos széllökésekkel kísért északnyugati szél miatt, ami fagyos légtömegeket hozott.

Kisebb körzetekben 2-3 mm eső hullott de még a pozitív tartományok miatt havazásra kevés volt az esély de az előttünk álló napokban lesz része havazásban Békés és Csongrád megye lakóinak is, s kifehéredik a táj.

Vasárnap még eleinte a  napsütésé a főszerep, és az erős északkeleti légmozgás végig megmarad, s így bár 6 fok várható a délutáni órákban hőérzetünk 3 fok körül alakul majd, nagyon kellemetlen idő várható de jelentős csapadékkal a hét utolsó napján még nem kell számolnunk.

Hétfőn, a reggeli órákra sokat mérséklődik a légmozgás, a fagyos légtömegek nyugalomba jutnak és erős lehűlés várható, -4 fok köré süllyednek a hőmérsékletek a hétfő reggeli órákra Békés, Csongrád megyébe ami a kertekben nagy kárt okozhat, de az emberi szerveztet is megterheli a hirtelen jött 15 fokos lehűlés.

Hétfőn este már komolyabb csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és hétfő estétől már jelentőseb 3-5 cm hóréteg kialakulása is valószínűsíthető tájainkon, a szél élénk marad, de nem erősödik meg, az előttünk álló 3-4 napban téliesre fordul Békés és Csongrád megye időjárása, a Bakony, valamint az Északi-középhegység térségében akár 8-10 cm hó is hullhat kedd estig.

Békés és Csongrád megyére fagyos reggelek, és 4-5 fokos nappalok várnak, valamint főleg hétfőn így még veszélyes útviszonyokkal is érdemes számolni mert a lehullott hó miatt megnő a balesetveszély az utakon így kanyarokban, erősávok mentén, valamint járdákon útlefagyások keletkeznek majd.

Jelentősebb javulás időjárásunkban csak jövő hét csütörtöktől várható, de nem tér vissza a szép tavaszias időjárás, így az elmúlt 15-20 év legszeszélyesebb telét éljük Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.