Friss időjárásjelentés

Havazás, majd viharos szél érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló hétvégén alaposan bekeményített a tél Békés, és Csongrád megye szerte, nappalonként is csak fagypont alatt alakultak a hőmérsékletek, és hétfő hajnalra több helyen is -10 köré süllyedtek már a hőmérsékletek, főleg mellékutakon igen veszélyesek voltak az útviszonyok, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A hétfői napon a sok napsütés ellenére is egész nap fagyni fog, és így a vasárnap lehullott 2-5 cm hó nem fog olvadni, sőt, estétől felhősödés kezdődik, és kedden újabb kisebb havazásokkal kell számolni Békés, s Csongrád megye szerte, s ami ismét veszélyes útviszonyokat eredményez majd, óvatosan a közlekedéssel sok helyen ismét csúszós útszakaszokra kell felkészülni a kedd reggeli órákban.

A keddi nap már nem a napsütésről fog szólni, hanem a szakaszos, kisebb hóesésekről, vigyázzunk most nagyon egymásra mert a reggeli órák már nem csak autósokra, kerékpárosokra, hanem a gyalogosokra is veszélyes lehet, hiszen a járdákon, és kerékpárutakon is útlefagyások keletkezhetnek.

Szerdától enyhülés kezdődik, szelídülnek az éjszakák, viszont erősödni kezd a déli légmozgás, ami sajnos a pénteki napra már-már viharossá fokozódik, pénteken már akár 65-70 kim/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak majd Békés, és Csongrád megye térségében, és jelentős enyhülés következik be.

Míg a hétfői napon fagypont alatt alakulnak a hőmérsékletek, pénteken már a 10 fokot is elérhetjük, s de viszont az erős, már-már viharos légmozgás erősen rombolni fogja hőérzetünket, s még a közlekedésre is veszélyt jelent, hiszen ilyen erős széllökések akár vastagabb ágakat is leszakíthatnak, s akár épületekben tehetnek kárt, valamint villanyvezetékeket rongálhatnak meg, a hirtelen jött enyhülésnek nagy ára lehet.

Szombaton egy csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és az enyhülésnek köszönhetően egyértelműen eső várható, a szombati napon 5-7 mm esővel számolhatunk.

Az enyhülés csak átmeneti, szombat estére jelentősen mérséklődik az erős légmozgás, s a déli légmozgást már északnyugati váltja, így újabb lehűlés várható Békés, és Csongrád megye tájain, s ismét csapadék éri el térségünket, a lehűlésnek köszönhetően a jövő hét eleje havas esővel, majd havazással kezdődhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares