Hírek

Havazás – Szlovéniában és Horvátországban is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés

- Hirdetés
0 SharesSzlovéniában és Horvátországban csütörtökön komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt. Horvátország egyes településein szünetel az oktatás.

-- Hirdetés

Téli útviszonyok uralkodnak Horvátország északnyugati és déli területein, Kelet-Szlavóniában, továbbá Lika megyében és a hegyvidéki Gorski Kotarban, beleértve a Rijekába vezető autópálya egyes szakaszait is. A hófúvások miatt leállították a Horvátország belsejéből Dalmácia felé irányuló kamionforgalmat, s a tengerparti térség egyes útjait a viharos erejű szél miatt a személygépkocsik számára is lezárták – közölte a Horvát Autóklub (HAK).

A Tengermelléki-fennsíki megye több településén csütörtökön és pénteken szünetel az oktatás. A hegyvidéki településeken a katonaság is segít a lakosságnak és az önkormányzatoknak a hó takarításában és az evakuálásban. Az illetékesek felhívják az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül.

A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel. A havazás miatt Szlovéniában is több helyen leállították a forgalmat az országban. Balesetek miatt a Ljubljana és Maribor autópálya-szakasz egyes részeit is lezárták a forgalom elől.

A közép-szlovéniai Mozirjében lecsúszott az útról egy gyerekeket szállító iskolásbusz, senki sem sérült meg.

A meteorológiai szolgálat az elkövetkező napokban szibériai hidegre figyelmeztet: az ország területén – a tengermelléket kivéve – a hajnali hőmérséklet mínusz 15 fok alá is süllyedhet, 1500-2000 tengerszint feletti magasságú területeken pedig elérheti a mínusz 18 és 20 fokot is.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 0 alkalommal tekintették meg.)-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>