Friss időjárásjelentés

Havazással térhet vissza a tél Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Bizonyosan az elmúlt 15 évben nem tapasztalhattunk olyan telet, aminek most részesei, és elszenvedői is vagyunk, egész télen nem esett hó Békés és Csongrád megye térségében, március végére pedig érkezhet a szilárd halmazállapotú csapadék, vagyis a hó.

Még csütörtökön 21 fokon tetőztek a hőmérsékletek, szélcsendes, napos időjárásban lehetett részünk, és a pénteki napon tetőzik a felmelegedés, 23-24 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, s ehhez hozzájárul a tartós délnyugati légmozgás így használjuk ki ezt a pénteki napot s mert cudar időjárás vár majd Békés, Csongrád megye lakóira.

Pénteken este egy igen erős hidegfront éri el hazánk térségét s fokozatosan fagyos légtömegek áramlanak hazánk térségébe, az addig délnyugati légmozgás északkeletibe módosul, megerősödik és majd viharossá fokozódik.

Drasztikus lehűlés várható, pénteken még 23, vasárnap már csak 5-6 fok várható a délutáni órákban, és erősebb éjszakai fagyokra is fel kell készülnünk az előttünk álló napokban.

Sajnos a széllökések elérhetik a 65-70 km/h-t is, ami veszélyt jelenthet a közlekedőkre, s szombaton már havas eső is előfordulhat Békés, és Csongrád megye tájain, de mennyisége nem lesz jelentős.

Vasárnap az igen erős északkeleti légmozgásnak köszönhetően további fagyos légtömegek érkeznek, s így hétfőn reggel akár -4 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Hétfőn jelentősebb csapadékzóna éri el tájainkat, Békés, és Csongrád megye szerte eleinte havas esővel s majd egyre inkább havazással számolhatunk, így március végén kifehéredhet a táj.

Jelentősebb enyhülés az előttünk álló 4-5 nap nem látszik körvonalazódni, így visszatér a tél.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.