Friss időjárásjelentés

Hazánk egyik legjobb bányatava, avagy a bőség zavarában!

- Hirdetés
0 Shares

Nagyon szeretem a bányatavi horgászatokat, azon belül is a behordós pecát, a mély vizet, és a bányatavi erős pontyokat.Éppen ezért örültem Tóth Gábor telefonhívásának, amikor meghívott minket a Napsugár 2 tóra.

Korábban is voltunk már it Kiskunlacházához közel fekvő bányatavakon, melyeknek átlagmélysége 3-5 méter, területe majdnem 10 hektár, az aljzat sóderes, rengeteg kagylóval.

Gáborék is velünk tartottak, így egymás mellett raktuk össze horgászfelszereléseinket, sőt, ez jó alkalom volt arra is, hogy megmérettessük a THE One, és a Boiliesmen Baits csalikat.

Norbival a tó jobb oldalára kerültünk, utánunk már nem horgászott senki.Nagyon nagy terület volt így előttünk, meg tudtunk horgászni a túloldalt, ami kb 200 méterre volt, és a jobb oldalon jó lehetőségeket láttam.

Két háromméteres botot raktam össze , a anagy méretű orsóra 35-ös főzsinórt szereltem fel.

A Running Rig végszerelékre 140 grammos súlyt tettem, elé pedig egy egyméteres Leadcore-t kötöttem.

Bevonatos horogelőkét használtam, amibe 4-es horgot kötöttem.

Az egyik botomat dupla 24-es Big One-nal csaliztam, a másikat pedig egy Red főttel.

Az etetésre Big One 24-est szórtam. Pár szemet félbevágtam, hogy a púpok oldalán ne guruljon el.

Norbi Big One-nal kezdett, az egyik hajszálelőkére egy szem 24-est rakott, , amit bepasztázott, a másikon duplán csalizott, , s amit szintén Big One-val tett fogósabbá. 120 grammos súlyokat használt, Kezdésnek egy Pro 1-es etetőhajóval vitte be a szereléket, és a radar segítségével feltérképezte a helyet.

Nem sokat kellett várni az első kapásra, ami Norbinál jelentkezett, de sajnos a szákolás előtt lelépett.

Bőven 15 kiló felett lehetett, és egy szem bepasztázott Big One-ra jött.első kapásnak nem volt rossz.

Szinte percek alatt nekem is kapásom lett a bal oldali botomon, ami körülbelül 10 percet volt bent. Be is akartam menni a csónakkal, de annyira megindult felém, hogy inkább ezért úgy döntöttem, kifárasztom a partról. Egy szép kerek tőponty volt, a tettes, ami dupla 24-es Big One-re jött.

Nem sokkal később már Norbi is egy 10 kiló feletti tükrössel pózolt, és idővel szinte minden boton  volt kapás. A bal oldalamon nagyon jó helyet találtam, egy kétméteres púpot, mögé tettem le  a bóját, ott már 2,40 volt a víz.

Gáborék is szépen fogták a halakat, , jól ment a Boiliesmen is, több 15 pluszos pontyot fogtak. Szemközt több pontyot is sikerült fogni, egészen közel a parthoz. Norbi ezt jól kihasználta, és több, jó erőben lévő pontyot is kifogott. Nagyon erősek voltak a halak, és nekem is megérkezett egy közel 20 kilós óriás.

Ezen a túrán Norbinak közel 15 kilós tőpontya volt a legnagyobb, ami egy szem BIg One-ra érkezett.

Egyébként 1 kg alatti pontyot nem is fogott. A jobb oldalamon egészen a parthoz közel kialakítottam egy etetést, abban bízva hogy sikerül kifognom egy jó amúrt. Tigrismogyorót, s kukoricát szórtam esténként és meglebegtetett tigrismogyoróval csaliztam., de sikertelenül, arra is pontyok jöttek.

Nagyon meleg volt, közel 30 fok, és azt, hogy ilyen halakat fogunk, álmunkban sem gondoltuk.

Innen is látszik az, hogy halban milyen gazdag eme tó halállománya. Így 15-20 kilós pontyokkal zártuk a horgászatot, a kapások zöme nappal volt, így az éjszakát pihenéssel tudtuk tölteni, így pedig összegezve érdemes meglátogatni a kiskunlacházi bányatavakat.

Írta: Ács József

Ha tetszett a cikk, osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares