Friss időjárásjelentés

Hétfőn hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A szombati időjárásunk igen érdekesen alakult, míg Csongrád megyében szikrázó napsütés, addig Békés megyében a felhős időszakok voltak jellemzőek, főleg a délelőtti órákban. A hétfői napon hidegfront érkezik, lássuk a folytatást!

Elképesztően enyhe, 23 fokos reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, szinte semmit nem frissült a levegő, és a vasárnapot már  a Békés megyében élők sem ússzák meg délelőtti hűsöléssel. A hét utolsó napján igazi nyaralóknak való időjárás várható.

Ez jó hír is lehetne, azonban a mezőgazdaságban igen elkeserítő a helyzet az aszály miatt, ami nem jó hír, hiszen ezt a boltok polcain a magánemberek is érezni fogják a pénztárcájukon.

Vasárnap 33-34 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a déli órákat követően egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhőképződés, azonban csapadékra a mai napon igen kicsi, mondhatjuk minimális az esély.

Hétfőn délelőtt egy hidegfront érheti el hazánk térségét, azonban ezt a “levelet” nem pontosan Békés, és Csongrád megyének címezték, inkább a Dunántúlon lesz jellemző csapadékképződés, azonban hétfőn délután már térségünkben is előfordul majd zápor, és zivatarképződés.

Sajnos nagy területet érintő, összefüggő csapadékzóna kialakulása nem valószínűsíthető, de kisebb területeken akár hevesebb zivatargócok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, nyomokban jégeső is kísérhet.

A szél iránya a front érkezésekor az eddigi délnyugatiból átmenetileg északiba módosul, ami kissé mérsékli a hőséget, azonban mindössze pár fokról van szó, a vasárnapi 34 fok után hétfőn 31-32 fok várható, tehát komolyabb felfrissüléssel a hidegfront érkezése ellenére sem számolhatunk.

Keddtől újra támad a kánikula, a jövő hét közepén ismét akár 35 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében, és komolyabb , vagy tartósabb lehűlés jelei továbbra sem mutatkoznak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez