Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló hétvége egyértelműen a nyárias időjárás jegyében telt, Békés, s Csongrád megye szerte  30 fok köré emelkedtek a hőmérsékletek, időjárásunk nem lesz kegyes, ismét nagy fordulat várható, ami egy mediterrán ciklonnak köszönhető, lássuk milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A vasárnap folyamán az eddigi északnyugati légmozgást már déli váltotta, részben ennek is köszönhető a rövid idő alatt bekövetkezett felmelegedés, azonban még nem kiálthatunk nyarat, egy mediterrán ciklon alaposan belerondít a jövő hét első felébe.

A hétfői napon már a felhőké a főszerep, jelezvén a közelgő komoly változást, ami a hétfő esti órákban be is következik, délelőtt még a Dunántúlon, az esti órákhoz közeledve már Békés, és Csongrád megye tájain is komolyabb felhőszakadások, és zivatarok kialakulásával kell számolni, a légmozgás megélénkül, ennek ellenére még a hétfői napon 25 fok feletti értékeket mérhetünk.

A leghevesebb zivatarok érkezése kedden várható, s sajnos zivatarrendszer kialakulására is számítanunk kell, melyekbe szupercellák ágyazódhatnak be, így egy-egy zivatart viharos kifutószél, jégeső kísérhet, és felhőszakadásokra is nagy esély van a keddi, valamint szerdai napon, jelentős lehűlés kezdődik, szerdán már csak 18 fokot mérhetünk, ami a hétvégi 30 fokhoz képest komoly visszaesést jelent.

A légmozgás a keddi napon megélénkül, tovább rontva ezzel hőérzetünket, s a tartós napsütés is jó időre búcsúzik Békés, és Csongrád megye térségétől.

A keddi nap amúgy is kifejezetten szelesnek ígérkezik, s a heves zivatarok idején viharossá fokozódó szél jelentős veszélyt jelenthet a közlekedőkre, mivel fákat csavarhat ki, és villanyvezetékekben is komolyabb kárt tehet, ezért kedden, és szerdán nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

Tartósan napsütéses időszak az előttünk álló 5 napban sajnos továbbra sem nem látszik körvonalazódni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.