Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Sajnos időjárásunk nyugodt jellegének vége, ismét hétvégére romlik el időjárásunk, s Békés, és Csongrád megye térségén egy ciklonális zóna halad át, jelentős változásra készülhetünk, s lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szombaton már enyhébb, 14 fokos reggelre ébredhettünk, kissé élénk délnyugati légmozgás, és napsütés jellemezte a délelőtti órákat, azonban a déli órákat követően, 13 óra után egyre több felhő érkezik, és így Békés, s Csongrád megye tájain egyre több zivatar érkezésével kell számolni, ez nem a nyaralók hétvégéje lesz.

Sajnos komoly esély van hevesebb zivatarok, s felhőszakadások érkezésére is északnyugat felől, és bizony jégesővel is számolni kell kisebb körzetekben.

Nagy hőkülönbség alakult ki hazánk két vége között, és míg Békés megyében 25, addig a Balatonnál csak 18 fokot mérhetnek, bár oda már a zivatargócok a reggeli órákban megérkeztek, és alaposan lehűtötték a levegőt, és aki most ott tartózkodik, bizony rossz hétvégét választott, s mert a csapadékos időjárás még a vasárnap folyamán is kitart majd, sőt a Dunántúlon vasárnap a szél is jelentősen megerősödik.

Békés megye térségében marad a kissé élénk légmozgás, s de zivatarok idején azonban a légmozgás akár pillanatok alatt viharossá fokozódhat, intenzív felhőszakadás is előfordulhat s kisebb körzetekben bizony rövid idő alatt akár 20 mm-t meghaladó csapadék is lehullhat, és mint említettem, sajnos a jégesővel is számolni kell kisebb körzetekben szombaton, és vasárnap is, jellemezően a délutáni órákban.

A napi maximum hőmérsékletek 25-26 fok körül alakulnak, ebben nem lesz változás Békés, és Csongrád megye térségében.

A ciklonális zóna hétfőn távozik térségünkből, az addigi délnyugati légmozgást élénk északkeleti váltja, s lassú felmelegedés indul meg a jövő héten Békés, és Csongrád megye térségében, hőhullámmal azonban nem kell számolnunk, nem ez lesz minden idők legmelegebb nyara Magyarországon, az már bizonyos, és várhatóan az éves csapadékmennyiség is bőven meghaladja majd az átlagos értékeket.

Összegezve szombat délutántól záporok, és akár hevesebb zivatarok érkezésével számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, felhőszakadássokkal, és kisebb körzetekben jéggel is számolnunk kell.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.