Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Ahogyan az várható volt, a délelőtti órákban még szép időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakónak, azonban korai volt az öröm, mert Románia térségében robbant a légkör, egyre több erős csapadékgóc várható térségünkben, a késő délutáni, éjszakai órákban, s lássuk milyen időjárással is számolhatunk a folytatásban.

Már a hétfő délutáni órákban több zivatarcella képződött, s haladt át Békés, és Csongrád megye térségén, az esti órákra sajnos a csapadékhajlam tovább fokozódik, és bizony kisebb körzetekben heves zivatarok érkezése várható, melyet akár viharos kifutószél, és jégeső is kísérhet.

Kihangsúlyoznám, hogy erős légköri jelenségek kisebb körzetekben lesznek jellemzőek, s akár felhőszakadással is számolnunk kell majd az esti órákhoz közeledve, Békés, Csongrád megyének egyes pontjain bizony akár 15 mm-t meghaladó esővel is számolnunk, kell, ugyanakkor lesznek tájak, s amiket a komoly csapadék elkerül majd, ez lesz a ritkább eset.

A hétfői nap óriási hőkülönbség alakult ki hazánk két vége között, Békésben 25, míg Sopron környékén mindössze 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek.

Fontos megjegyezni, hogy a késő esti órákhoz közeledve Békés, és Csongrád megye térségében is jelentősen megerősödik, már-már viharossá fokozódik az északkeleti légmozgás s az eddiginél jóval hidegebb légtömegek érkeznek térségünkbe.

Hétfőn még 25 fokot mérhettünk, s kedden már csak 16 fokig emelkednek a napi maximum hőmérsékletek, s ami igen jelentős lehűlésnek mondható, és így a nyár gondolatát is egyre távolabbinak érezhetjük.

Az előttünk álló napokban folytatódik ez erősen záporos, zivataros időjárás, összességében jelentős csapadék várható Békés, Csongrád megye tájain, így sajnos nyári hőmérsékletekkel, s szikrázó napsütéssel sem számolhatunk az előttünk álló napokban, heves zivatarokkal, felhőszakadásokkal már annál inkább, erre célszerű készülni Békés, és Csongrád megye lakóinak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.