Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szombati napot még megúsztuk komolyabb zivatarok nélkül, Békés, s Csongrád megye térségében, azonban a Balaton térségében több szupercella is tombol, lássuk, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

Kánikulai napon vagyunk túl, 34 fokon tetőztek a hőmérsékletek, s a délutáni órákban egy csapadékzóna haladt át Békés, és Csongrád megye térségén, ám de komolyabb csapadék nem hullott belőle, felfrissült a levegő, s de csak átmenetileg, a lehullott csapadék hamar elpárolgott, szinte mintha nem is hullott volna.

A Balaton térségébe újabb erős zivatarcellák érkeznek az esti órákban, Békés, és Csongrád megye tájait is hevesebb zivatarok érhetik el a vasárnap déli órákat követően, de egy-egy zápor délelőtt is előfordulhat.

Enyhe 19 fokos vasárnap reggelre ébredhetünk, sok lesz a felhőátvonulás térségünk felett, jelezvén hogy komoly változás következik be Békés, és Csongrád megye időjárásában is.

Jelenleg mérsékelt északkeleti szél lengedez, alaposan le is hűlt a levegő, 24 fokot mutatnak a hőmérők.

A vasárnap délutáni órákban már egyre több zivatar érkezhet Békés, s Csongrád megye térségébe, sajnos ezek között hevesebbek is előfordulhatnak, melyeket felhőszakadás, szélerősödés, és jégeső is kísérhet.

A jégeső lokálisan, kisebb területeken lesz jellemző, mint a viharos kifutószél is, de komolyan kell venni, mert a pillanatok alatt megerősödő, esetenként viharossá fokozódó szél fákat is kidönthet, veszélyeztetve ezzel a közlekedés résztvevőit.

A zivatarok ellenére még vasárnap kitart a kánikula, s így 34 fok várható a délutáni órákban. Időjárásunk csapadékos jellege átnyúlik a hétfői napra is, továbbra is a felhőké, és a csapadékhullásé lesz a főszerep, s mérséklődik a felmelegedés, hétfőn már csak 30 fokot mérhetünk majd.

A jövő hét mérsékelten meleg, hőhullámtól mentes időjárást tartogat, szórványos csapadékhullással.

Összegezve vasárnap már Békés, és Csongrád megye térségét is heves zivatarok érhetik el, s hétfőtől már lehűlés kezdődik, mely tartósnak bizonyul.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.