Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal sem tréfál, és a mögöttünk álló napok is izgalmasan teltek Békés, és Csongrád megye térségében, ez még nem a jéghegy csúcsa, ezúttal erős hidegfront érkezik szerdán, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló keddi napon csak elszórtan alakultak ki záporok Békés, és Csongrád megye szerte, s 24 fokon tetőztek a napi maximum értékek, kissé mérsékelt délnyugati szél társult hozzá, összességében jó időjárásban lehetett részünk minden szempontból.

Enyhe volt a reggel, 12 fokra ébredhettünk, s azonban az igen élénk délnyugati légmozgás jelentősebben rombolja a hőérzetet.

A szerdai napon végig jellemező lesz az egyre erősödő délnyugati légmozgás, északnyugat felől pedig egy erős hidegfront éri el a délutáni órákban Békés, és Csongrád megye tájait, a mai napon még kissé 20 fok felett tetőznek a hőmérsékletek.

A hidegfront jelentősebb csapadékzónája csak a szerda déli órákat követően éri el majd Békés, Csongrád megye térségét, lehűlést, s újabb csapadékot okozva, területi átlagban 5-7 mm eső várható, de azonban a szerda délutáni órákban egy-egy hevesebb zivatar érkezésével is számolni kell, melyet viharos kifutószél, felhőszakadás, kisebb körzetekben jégeső kísérhet.

A hidegfront szerda késő este már távozik térségünkből, de még továbbra is labilis légkör tölti ki majd a Kárpát-medence térségét, így csütörtökön is számítani kell Békés, Csongrád megye térségében zivatarok érkezésével, melyek között előfordulhatnak hevesebbek is, a hőmérsékletek is visszaesnek 20 fok alá, így sajnos marad a visszafogott melegedés, messze még a nyár.

Csütörtökön, és pénteken mindössze 18 fokos napi maximumokkal számolhatunk, és szombaton újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye tájaira, és a hétvége első napján így ismét csapadékosabb időszak jön, ami már nem hiányozna, az elmúlt 5 hét leforgása alatt több mint 100 mm eső hullott, jóból is megárt a sok.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.