Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk ezúttal nem viccel, már a vasárnap reggeli órákban komoly zivatargócok alakultak ki a Tisza vonalában, Csongrád megyében 7, Békés megye területén pedig 15-20 mm csapadék hullott, a hidegfront pedig még csak most érkezik, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mai napon még 30 fok felett tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, azonban már a jövő héten örülhetünk, ha a 25 fokos napi maximum értékeket elérjük, és a hidegfront nagy erővel söpri ki a meleg légtömegeket Békés, és Csongrád megye térségéből.

A kora délutáni órákban már egy zivatarcella érintette Gyula térségét, a késő délutáni órákban pedig már egy hevesebb cella érkezhet, ami elsősorban Orosháza térségét érintheti majd, az esti órákban pedig már kiterjedtebb zivatarzóna érheti el Békés, és Csongrád megye tájait.

A légköri feltételek sajnos kiválóan adottak kifejezetten heves zivatarok, sőt viharok kialakulásához, s így az este érkező zivatarokat több esetben viharos kifutószél, intenzív felhőszakadás, és jégeső kísérheti, és ezért nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, a pillanatok alatt igen viharossá fokozódó szél fákat csavarhat ki, villanyvezetékeket rongálhat meg.

Az éjszakai órákban megkezdődik a hideg légtömegek beáramlása is, és a komoly időjárásváltozás sajnos még az egészséges szervezetet is megterhelheti, nem csak a frontérzékenyeket, és a kardiális panaszokkal küzdőket.

A jövő hét folyamán közel 5 fokkal elmaradnak majd a napi maximum hőmérsékletek a megszokottól, és jelentős felmelegedés nyomai sem mutatkoznak, sőt, jövő hét pénteken újabb hidegfront érkezhet, és így akár további lehűléssel számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Kijelenthetjük, hogy minden idők egyik legszeszélyesebb nyarát éljük, s nem csak Magyarországon, ez az állítás világszerte is megállja a helyét.

Ami most lényeges, hogy nemsokára komoly viharok érkeznek Békés, s Csongrád megye térségébe, ezzel érdemes számolnunk, egy-egy zivatar esetében viharos kifutószél, és jégeső is előfordul majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.