Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Búcsúzik a kellemes, és zavartalan nyári időjárás Békés, és Csongrád megyétől, s egy markáns hidegfront éri el térségünket, mely heves zivatarokkal, s igen erős lehűléssel érkezik, lássuk, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

Már így a szombat esti órákban erősebb zivatargócok érték el a Dunántúl északi tájait így például Sopron térségét, de ez még csak a kezdet, a hidegfront még csak ezután érkezik, és az eddigi délkeleti légmozgást fokozatosan erősödő északnyugati váltja, így hirtelen már-már őszies jelleget ölt időjárásunk.

A hidegfront előfelhőzetéből már a vasárnap reggeli, valamint délelőtti órákban számíthatunk akár heves zivatarok kialakulására is, sajnos egy-egy zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél, sajnos akár jégesővel is számolnunk kell, kisebb körzetekben, valamint intenzív felhőszakadással, rövid idő alatt akár 20 mm-t meghaladó csapadék is lehullhat, de mint említettem, ez lokálisan, kisebb területeken fordulhat elő.

A frontérzékenyek igen kellemetlen tünetekkel számoljanak, a szív, és érrendszeri panaszokkal küzdőket is megviselik majd az előttünk álló napok, hiszen közel 10 fokos lehűléssel számolhatunk, a légnyomás is erősen ingadozni fog.

A hidegfront gyorsan átvonul térségünk felett, mögötte pedig hideg levegő áramlik hazánk térségébe.

Így a jövő hét folyamán hőhullámtól, s hőségtől sem kell tartanunk, kellemes, napsütésben gazdag napok jönnek, egészen jövő hét péntekig 24-25 fok várható, kellemesebb időjárást el se lehet képzelni júliusban, Európa több pontján erdőtüzek, és forróság, valamint aszály pusztít, s így szerencsésnek érezhetjük most magunkat.

Jövő hét pénteken újabb hidegfront érkezhet szintén említésre méltó csapadékkal, és további lehűléssel, s így könnyen megeshet, hogy a jövő hét végén még a 20-22 foknak is örülhetünk majd, és így minden jel arra utal, hogy a kánikulától jó időre elbúcsúzhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.