Friss időjárásjelentés

Heves zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szerdai napon a délelőtti órákban, még a napsütésé volt a főszerep Békés, és Csongrád megye térségében, majd egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés kezdődött, lássuk, milyen időjárással is számolhatunk a folytatásban.

A délutáni órákban a Duna-Tisza közét egyre labilisabb légtömegek érték elé, s így a fülledtség az egekbe szökött, minden feltétel adott volt zivatarképződésre. Még szerdán 32 fokot mérhettünk, s de a zivatarok által érintett területeken pillanatok alatt 10 fokot zuhantak a hőmérsékletek.

Békéscsaba, valamint Gyula térségét a késő délutáni órákban heves zivatargócok érték el.

Az előttünk álló esti órákban számítani kell még hevesebb zivatarok érkezésével, melyek elsősorban majd Békés, és Csongrád megye középső, és északi tájait érintik majd, a hevesebb zivatarok érkezésével inkább Békés megye térségében kell számolni.

Zivatarok idején a légmozgás pillanatok alatt viharossá fokozódhat, óvatosan a közlekedéssel, az erősebb széllökések akár fákat is kidönthetnek, intenzív felhőszakadás, és kisebb területeken jégeső is előfordul, s így igen mozgalmas estének nézünk elébe.

Csütörtökön ennek ellenére enyhe, 18 fokos reggelre ébredhetünk, lassan megnyugszik a légkör, és így a csütörtöki napon nyugodtabb időjárásra számíthatunk Békés, s Csongrád megye szerte, de azért a meleg még tartja magát, csütörtökön 32 fok várható a délutáni órákban, és sok napsütés várható.

Pénteken egy igen markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést, valamint szintén heves zivatarokat Békés, s Csongrád megye térségébe, így a hétvégére visszaesnek a hőmérsékletek, szombaton, valamint vasárnap is 26 fokos napi maximum értékek várhatóak.

Jelentősebb felmelegedés nyomai a jövő hét első felében nem látszanak körvonalazódni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.