Friss időjárásjelentés

Hevesebb zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ekkora mértékű aszály után jó ezt hallani, hiszen Békés, és Csongrád megye területén az elmúlt 2 hónapban mindössze területi átlagban összesen 22-24 mm csapadék esett, ami inkább a sivatagi éghajlatra emlékeztet, a mezőgazdaság is nagy bajban van, óriási károkat szenvedett el, ugyanezt fogja tenni sajnos pénztárcánk is.

Kifutottunk az időből bármennyi csapadék hullik, a káron már nem segít sokat.

Az mögöttünk álló 2 nap folyamán gyönyörű időjárásban lehetett részünk, de azonban egy igen markáns hidegfront éri el már szombat éjszaka a Dunántúlt, sajnos igen heves zivatarokkal számolhatnak az ott élők az éjszaka folyamán, jelentős lehet majd a kár.

A Békés, s Csongrád megye tájait a reggeli órákban érhetik el záporok, valamint sajnos kisebb körzeteket érintő igen heves zivatarok megjelenésére is számítanunk kell, s nem csak vasárnap, a légköri labilitás hétfőre tovább erősödik.

A heves légköri jelenségek a vasárnapot leszámítva inkább délutáni órákban érkeznek, és bizony kisebb körzetekben felhőszakadás, jégeső, viharos kifutószél is előfordulhat s ez hétfőtől még csak fokozódni fog, s jellemzően kisebb körzetek érint majd, azért jó az óvatosság mert ilyen heves zivatarok Békés, Csongrád megye tájain bárhol kialakulnak majd, zivatarok környezetében akár 75-80 km/h széllökések is előfordulhatnak majd.

Ekkora erejű széllökések már nagy veszélyt jelenthetnek a közlekedésre s de a házakra nézve is, így amit lehet, tegyünk meg biztonságunk érdekében, fa alá például ne álljunk mert pillanatok alatt bekövetkezhet a baj.

A  nagy légköri labilitás egészen keddig kitarthat, tehát meredek napok állnak Békés, s Csongrád megye lakói előtt. Nappalonként 18, éjszakánként pedig 8 fok körül tetőznek a hőmérsékletek, de zivatarok környezetében perceken belül 6-8 fokon csökkenhetnek majd a hőmérsékletek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.