Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos az idei évben is fekete karácsonyban lehetett része Békés és Csongrád megye lakóinak, ugyan még hétfőn kisebb hószállingózások előfordultak, sőt, hétfőn este ónos szitálás is tapasztalható volt, azonban sajnos még megmaradó hóréteggel nem számolhattunk lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A hétfő esti órákban megerősödött, majd viharossá fokozódott a délkeleti légmozgás, Békés, és Csongrád megye több pontján is 80 km/h-t elérő, és azt meghaladó széllökéseket tapasztalhattunk ami komolyabb veszélyt jelentett a közlekedésre, több helyen vastagabb ágak is leszakadtak még épületekben keletkeztek károk, egyes településeken áramkimaradások is voltak.

Az eddigi északkeleti légmozgást már déli váltotta, így enyhébb légtömegek érkeznek térségünkbe, s egy front is érkezik a szerdai napon, s amiből említésre méltó csapadék hullhat a szerdai napon de csütörtök is számíthatunk még csapadékra, melynek állapota egyértelműen sajnos eső lesz, összességében Békés, s Csongrád megye térségében csütörtök estig 8-10 mm esővel számolhatunk, a szerdai napon már a szél is mérséklődik, így a csapadékzóna lassan fog haladni, csütörtök estére hagyja el tájainkat.

A front csütörtök estére elhagyja térségünket, tovább mérséklődik a légmozgás, így ennek köszönhetően pénteken, valamint szombaton ismét talaj mentén fagy várható, erre érdemes ügyelni a közlekedőknek.

Így a mai napon még élvezhetjük a napsütést, és a 10 fok feletti hőmérsékleteket, de szerdától a front, és a felhők határozzák meg időjárásunkat, na meg a csapadékhullás, eső formájában.

Sajnos a havazás még egyenlőre várat magára, hisz minden számítás arra utal, hogy az előttünk álló 7-8 napba nem számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében megmaradó hóréteggel, de azért még a telet ne temessük, ami késik nem múlik, januárban, februárban még komoly változások következhetnek be időjárásunkban, és szükségünk lehet még a hólapátra, és a jégkaparókra is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares