Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Kijelenhetjük, hogy ugyan tél van, de tavaszias hétvégén van túl Békés, és Csongrád megye lakossága, de sajnos a szinte zavartalan napsütésnek kedden már vége szakad mert egy hidegfront érkezik, lássuk hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Békés, és Csongrád megye térségében mérsékelten felhős az égbolt, csapadék nem várható, és viszonylag enyhe 3 fokos reggelre ébredhetünk, tehát ezúttal éjszakai faggyal nem kell számolnunk, s viszont sajnos a reggeli órákra a front felhőzete eléri tájainkat, így a napsütésnek búcsút mondhatunk.

A hétfő ajándék volt számunkra és hiszen 15 fok felett tetőztek a maximumok, ami február közepén ritka, de melegrekord azért nem dőlt meg, viszont a szokatlanul meleg időjárás sok növényt beindít, így bizony lehet, hogy ennek még február végén, március elején böjtje lehet, hiszen a télnek még nincsen vége.

A hidegfront már kedden reggel el is éri Békés és Csongrád megye térségét, jelentősebb csapadék nem is várható, néhány fokos lehűlés azonban igen, az eddigi délnyugati légmozgás északnyugatiba módosul.

A keddi napon már csak 11 fok várható, de ez február közepén még mindig nagyon enyhének számít s így egyenlőre sajnos továbbra sem akar érkezni a tél, pedig idén még havat is csak nyomokban láttunk és azt is csak átmenetileg, és rövid ideig.

Szerdára a hidegfront elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, de marad a felhős időjárás, s eső már nem várható a szerdai napon folytatódik a lehűlés, s 10 fok várható a hét közepén, és visszatérnek sajnos ismét az éjszaki fagyok, tehát várjunk még a növények kiültetésével, márciusban is beüthet a tél.

Csütörtökön egy kisebb csapadékzóna érkezik ismét Békés és Csongrád megyébe, jelentős eső ebből sem várható, pedig nagy szükség lenne csapadékra a földeken mezőgazdasági szempontból.

Hétvégére erősen szeles, hűvös időjárás látszik körvonalazódni Békés, és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.