Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Az ősz ezúttal nem viccel, szinte menetrendszerűen érkezik Békés, Csongrád megyébe, front hátán front érkezik, így pár nap alatt a forróságból az ősz kellős közepén találjuk magunkat, lássuk, milyen időjárás várható a  folytatásban.

Hétfőn még azért 35 fok felett tetőztek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye tájain, a keddi napon azonban megérkezik a hidegfront, és a 35 fok után kedden már csak 26 fok várható, az eddigi délkeleti légmozgás már északnyugatiba módosult, s így a meleg levegő utánpótlása is megszűnt.

Békés, és Csongrád megyében, a front elsősorban jelentősebb lehűlést okoz majd, s eső csak megyéink középső, s északi részein várható ami az aszály szempontjából nagy baj.

A délutáni órákra tovább erősödik az északnyugati légmozgás, kellemetlen idő vár már ránk, vége a forró nyárnak.

Azért is, mert újabb erős felmelegedés, hőhullám már nem várható idén, valamint egy újabb hidegfront érkezik csütörtök éjszaka Békés, és Csongrád megye tájaira, s tovább hűl a levegő, szombaton már csak mindössze 21-22 fokot mérhetünk majd.

Addig is szeles napok követik egymást mérsékelt felmelegedéssel, és a pénteki fronttal már említésre méltó csapadék is érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Így az előttünk álló napok igen mozgalmas időjárást tartogatnak számunkra, vasárnap pedig újabb hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, így az ősz bekeményít, s napok alatt óriási változás áll be Békés, és Csongrád megye időjárásában.

Azért a mai napon jó szolgálatot tehet az esernyő és mert ugyan a csapadék elsősorban Szolnok-Debrecen vonaltól északra vonul el, de Békés, Csongrád megye tájain is zápor és kisebb eséllyel ugyan, de zivatar is előfordulhat a délutáni órákban.

Szerdán, és csütörtök már frontmentes napok várhatóak, de azért forróság nem lesz.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.