Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Kellemes, napsütéses pénteki napon vagyunk túl, azonban hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye tájaira, időjárásunk nyugalmának átmenetileg vége van, erős lehűlés is várható, s lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A pénteki napsütéses, mérsékelten szeles időjárást elfelejthetjük, vasárnaptól változik időjárásunk, akár a jövő hét első napjaiban az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek térségünkbe.

A szombati nap első fele még ugyan a napsütés jegyében telik, 7 fokra ébredhettünk, a délutáni órákban már a felhőátvonulásoké a főszerep, Békés, Csongrád megye területén, s főleg az északi tájainkon egy-egy zápor érkezésével számolni kell.

A hidegfront csapadékzónája szombat este éri el Békés, s Csongrád megye tájait, az eddigi délnyugati szél még először északnyugatiba, majd északkeletibe módosul, ezzel a meleg levegő utánpótlása megszűnik.

Békés, és Csongrád megye területén csapadékra 20 óra után lesz a legnagyobb esély, azonban mint már említettem, záporok a déli órákban is előfordulhatnak tájainkon.

Vasárnap elhagyja a hidegfront térségünket, mögötte hideg légtömegek zúdulnak be hazánk térségébe, s ebből Békés, és Csongrád megye sem marad ki, bizony, a jövő hét első napjaiban, talaj mentén már fagy is előfordulhat.

A vasárnap egyébként erősen szeles, felhős időjárást tartogat számunkra s 13 fokot mérhetünk a délutáni órákban, azonban az erős északkeleti légmozgás miatt hőérzetünk 10 fok körül mozog majd, s de további csapadék már nem várható.

Hétfő hajnalra már tisztulni kezd az égbolt, így erősebb éjszakai lehűléssel számolhatunk, s így Békés, és Csongrád megye tájain fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, s azonban a hétfői napon már a jóval több napsütéssel számolhatunk, ennek ellenére csak 13 fokig melegszik a levegő hőmérséklete, de jó hír azonban, hogy hétfőre már jelentősen mérséklődik a vasárnap még erős légmozgás.

A mérséklődő légmozgásnak s a tisztuló égboltnak köszönhetően kedd hajnalban Békés, Csongrád megye területén megjelennek majd első éjszaki fagyok, erre érdemes lesz ügyelni, és főleg az autósoknak jobban odafigyelni, kanyarokban, erdősávok mentén útlefagyások keletkezhetnek.

A jövő hét második felében Békés, és Csongrád megye szerte felmelegedés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.