Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló csütörtök éjszaka ismét erős lehűlésben lehetett része Békés, Csongrád megye lakóinak így -4 fokra ébredhettünk, és igen veszélyes éjszaka áll mögöttünk, a fagy, és a köd nem jó barát és az esti órákban Békés, Csongrád megye több pontján is ónos szitálás volt tapasztalható, ami nem játék.

Sajnos a pénteki nap is tartogat veszélyeket, szélcsendes, jobbára ködös időjárásban lehet részünk Békés, és Csongrád megye térségében, hószállingózás s gyenge havazás is előfordulhat, óvatosan az utakon, igen veszélyes útviszonyokkal számoljunk, ónos szitálás is előfordulhat, ami igen balesetveszélyes helyzeteket eredményezhet főleg kanyarokban, és erdősávok mentén.

A péntek délutáni órákban is marad a ködös időjárás, mindössze 0 fokon tetőznek a hőmérsékletek, s így bármi is fog esni, az útlefagyásokat fog okozni, a vadveszély sem elhanyagolandó, óvatosan az utakon.

A ködös napok után sok jóra nem számíthatunk hétvégén sem, egy hidegfront érkezik Békés és Csongrád megye térségébe, így hétvégén köddel már nem kell számolnunk, azonban jelentősen megerősödik már a légmozgás, melynek iránya északnyugati lesz ennek köszönhetően némi enyhülés következik be, azonban ez csak átmeneti lesz, mert hétfőtől újabb lehűlés kezdődik.

A hidegfront csapadékzónája szombat délután érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, a légmozgás is a déli órákhoz közeledve erősödik meg,  jelentős mennyiségű csapadék nem várható, s szombaton még inkább vegyes halmazállapotú csapadékkal számolhatunk vasárnap hajnalban már némi havazásra is van esély, de ez csak kisebb területeket érint majd.

A hidegfront hétfőre távozik Békés, és Csongrád megye térségéből, mérséklődik a légmozgás, szombaton ugyan még akár 5 fokot is mérhetünk, de vasárnap már csak 3 fok várható.

Keddtől visszatérnek az erős éjszakai fagyok, valamint a ködmezők is, s szerdán újabb csapadék érkezhet, ami egyenlőre nem bizonyos, hogy milyen halmazállapotú csapadékot hoz, de havazásra is van esély már Békés, és Csongrád megye térségében.

Összegezve nem veszélytelen napok állnak előttünk, és pénteken hószállingózások, ónos szitálások teszik veszélyessé a közlekedést, és éjszaka pedig sűrű ködmezőkkel kell számolnunk Békés, és Csongrád megye tájain, szombaton pedig érkezik a hidegfront.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.