Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal sem viccel, eddig tartott a szép időjárás, egy erős hidegfront érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, közel 9 fokos lehűlést okozva jelezvén, hogy messze még a nyár, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Vasárnap még Békés, és Csongrád megye szerte 22-23 fokban napfürdőzhettünk, s még a hétfő délelőtti órák is a napsütés jegyében teltek, a délnyugati légmozgást már északnyugati váltotta, ami a hidegfront közeledését jelzi.

Erőssége nem a jelentős csapadékban nyilvánul majd meg, hanem az általa okozott erős lehűlésben, így nem csoda, hogy például csütörtökön hajnalban talaj mentén ismét fagyhat.

Az előttünk álló hétfő éjszaka folyamán a hidegfront már eléri Békés, és Csongrád megye térségégét, és területi átlagban 2-4 mm esővel számíthatunk, főleg megyéink északi, középső részein tapasztalhatunk majd csapadékhullást eső formájában.

Az éjszakai órákban az északnyugati légmozgás megélénkül, ami némileg szaggatja is majd a hidegfront felhőzetét.

Elsősorban lokális, kisebb területeket érintő esők fordulhatnak elő a hétfő éjszaka folyamán.

Kedden már a hidegfront elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, reggel 4, nappal 13 fok várható a legmelegebb órákban, így 48 órán belül közel 10 fokot csökkennek a hőmérsékletek, ami a szervezetet is igénybe veszi, megterheli, a frontérzékenyek kellemetlen órákra számíthatnak.

Kedden még a felhőátvonulásoké a főszerep, szikrázó napsütésben nem bízhatunk, a légmozgás is élénk marad, összegezve kissé kellemetlen keddi nap vár Békés, és Csongrád megye lakóira, azonban további csapadék nem várható térségünkben.

Szerdán már a napsütésé a főszerep, és a szerda esti órákra mérséklődik a légmozgás, s tovább tisztul az égbolt, eme kettő tényező is jelentősen közrejátszik abban, hogy csütörtök hajnalban Békés, s Csongrád megye szerte ismét gyengén fagyhat a reggeli órákban.

A hét második fele Békés, és Csongrád megye szerte melegedő időjárást tartogat, azonban hétvégén már újabb hidegfront érkezhet, így ne igyunk előre a medve bőrére.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.