Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Órákon belül megérkezik Békés s Csongrád megyébe a hidegfront, amit inkább a frontérzékenyek fognak megszenvedni, de amolyan néma hidegfrontnak tekinthető, csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, s lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az már bizonyos, hogy mozgalmasabb napok várnak ránk, mint az mögöttünk álló 3 nap, csütörtökön is egy újabb csapadékzóna érkezhet Békés, s Csongrád megye térségébe, azonban jelentős eső nem várható akkor sem, csak a szél élénkül meg, és a felhőké lesz a főszerep.

A reggeli órákra 5 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, ami igen enyhének mondható, hisz februárt írunk, s így ez bőven meghaladja, az ilyenkor megszokott értékeket. Csongrád megyébe, már megérkezett a front felhőzete, Békés megyébe is megérkezik 10 óra magasságában, de említésre méltó csapadék nem várható maximum 1-2 mm eső hullhat, ami pillanatok alatt felszárad.

Enyhe napra készülhetünk, kedden 13 fokon tetőznek a napi maximumok, és ami bőven meghaladja már az év ezen időszakában jellemző hőmérsékleti értékeket, így a hidegfront ellenére tavaszias nap vár ránk ami igen szomorú, mert az elmúlt 2 hónapban alig hullott csapadék Békés, és Csongrád megye, havazást pedig még nem is láttunk, de még a hegyekben is úgymond hiánycikk a hó.

Még örülhetünk mert a Dennis névre keresztelt viharciklon alaposan felforgatta Nyugat-Európát, és volt ahol óriási rombolást végzett, más országokban jelentős havazást okozott, régen volt már ilyen szeszélyes tél Európa szerte, a klímaváltozás csodákra képes, és úgymond fegyvertára kimeríthetetlen.

Hazánkban is történhetnek még csodák a tél akár márciusban is megérkezhet Békés, Csongrád megyébe is, ezért még nem érdemes tavaszt kiáltani az enyhe időjárás ellenére sem.

A gyenge hidegfront kedd éjszaka elhagyja térségünket, mérséklődik a légmozgás, és szerdán reggel már ismét gyenge fagy várható, ez átmeneti lesz, s csütörtökön ismét feltámad a szél, és mint már említettem, kisebb csapadékzóna is érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe.

Csütörtöktől rendszeresek lesznek az éjszakai fagyok, s visszaesnek a nappali hőmérsékletek is, és sajnos a hétfői napon még 15 fokot mérhettünk, csütörtökön már csak 9 fok várható, élénk szél kíséretében .

A hétvége erősen szeles, kellemetlen időjárást tartogat, s csapadék akkor is csak elszórtan várható Békés és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.