Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló hétfői napon már hamisítatlan, nyárias időjárásban lehetett részünk, térségünk északi részein 26 fok fölé kúsztak a hőmérsékletek, Szentesen például 27-28 fokot is mértek, ami az év ezen szakaszában igen korainak mondható.

Egy hidegfront közeleg térségünk felé, így az enyhe reggelt követően, és a déli órákhoz közeledve egyre több felhő lesz megfigyelhető az égbolton, mi jól mutatja hogy közeleg a hidegfront.

A keddi napon még hőmérsékleti szempontból ismét extrém meleg várható, 24-26 fok lesz a jellemző, de ismét elfordul, hogy kisebb körzetekben 27 fok is előfordulhat.

A front előfelhőzete már a kedd délutáni órákban elér minket és már kedden délután is számolnunk kell záporokkal, sőt akár kisebb körzeteket érintő, akár heves zivatarokkal melyek környezetében hirtelen viharossá fokozódó szél is előfordulhat.

Ugyan kicsi eséllyel, de kisebb körzetekben akár jégeső is előfordulhat s de nem ez lesz a jellemző azért, a front szerda éjszaka érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, de ebből a frontból sem várható szerdán jelentős eső s így területi átlagban csak 4 mm eső várható.

A Dunántúlon viszont már ma jelentős csapadékzónák, heves zivatarok vonulnak át és ott, akár kisebb körzetekben 10 mm-t meghaladó csapadékkal is számolhatnak, így ott a napi maximumok is csak 22 fok körül alakulnak majd.

Kedden átvonul a front Békés, és Csongrád megye tájain, szerdától akár közel 10 fokos lehűlés is várható, és bizony jelentősen megerősödik s már-már viharossá fokozódik az északkeleti szél az igazi nyár még azért várat magára, eső a szerdai napot követően 3-4 napig bizonyosan nem várható, ami az aszály szempontjában egyáltalán nem kedvező.

Jól mutatja Törökország, Görögország esete hogy rendkívül meleg nyár várható hiszen mindkét országban 40 fok feletti értékeket mértek, és ez vár Magyarországra is sajnos, ami mezőgazdasági szempontból katasztrofális hatásokkal jár majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.