Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló pár napban egy mediterrán ciklon érintette Békés, és Csongrád megyét, átlagosan 4-6 cm hó hullott több hullámban, de sajnos nem sokáig örülhettünk neki, mert a fronttal átmeneti, s enyhe légtömegek érkeztek, így ami hó éjszaka lehullott, nappalra elolvadt szinte teljesen, most ezúttal már egy hidegfront érkezik, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Egyébként a ciklon a Dunántúl déli tájain komoly hóakadályokat s veszélyes közlekedési körülményeket okozott, ott a lehulló hó mennyisége elérte a 10-15 cm-t is, autók akadtak el, és borultak árokba, ilyenkor nagyon fontos az ideális sebesség megválasztása, sokszor életet menthet s főleg az autósok esetében igaz ez, de a gyalogosoknak is ügyelniük kell, mert ilyenkor jelentősen megnő a féktáv.

Jelenleg az ország túlnyomó részén már átmenetileg kitisztult az égbolt, Békés és Csongrád megye tájain tapasztalható még kisebb hószállingózás, főleg a déli tájakra gondolok.

A hőmérsékletek a mai napon fagypont környékén alakulnak, s mérsékelt délnyugati légmozgás jellemzi térségünket sajnos ennek köszönhetően kedd éjszaka veszélyes útviszonyokra készülhetünk, az átmeneti enyhülés miatt, jelentősen megnő a ködképződési hajlam, és útlefagyások is keletkezhetnek, az éjszakai órákban -2 fok köré süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Szerdán délután egy igen erős hidegfront ér el minket, és az addigi délnyugati légmozgás északnyugatiba módosul, és megélénkül, így a korán útnak indulók kellemetlen, és veszélyes útviszonyokra számítsanak részben a köd, részben az útlefagyások miatt.

A front csapadékzónája a szerda délutáni órákban érkezik meg, így egyre több helyen kezdődhet kisebb havazás, és még csütörtökön is számolnunk kell hózáporokkal Békés, és Csongrád megye tájain, s ez a hó már meg is marad, igaz nem nagy mennyiségről beszélhetünk ezúttal sem, péntek reggelig 2-4 cm friss hóréteg várható tájainkon, így ismét veszélyes útviszonyokra készüljünk, szombat estétől az utak bizony csúszósak lesznek, péntekről pedig erős lehűlés kezdődik.

Péntektől fagyos légtömegek érkeznek térségünkbe, így hétvégén nappal is fagyra számíthatunk s sajnos szombat hajnalban már akár -10 fok alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek, s hétvégére kitisztul az égbolt, de sok köszönet nem lesz benne, mert egész nap fagyni fog szombaton, és vasárnap is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares