Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló napokban igazán tavaszias időjárásban lehetett része Békés, Csongrád megye lakóinak. Élvezzük is ki ezt a kellemes kora tavaszi időjárást, mert hidegfront közeleg, és a télnek sincs még vége, s lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

Nagyon ügyeljünk a réteges öltözködésre, nagy lesz a hőkontraszt  éjszakák, és nappalok között, hiszen a csütörtök délutáni órákban akár 20 fok köré emelkedhetnek a hőmérsékletek, viszont péntek reggel már csak 2 fok várható, ilyenkor a legkönnyebb megfázni, ezért fontos a megfelelő vitaminpótlás is, és főleg a C, D vitamin bevitele fontos ebben a vírusos időszakban.

Péntek reggel közlekedési szempontból igen veszélyes időjárás vár ránk, Békés, s Csongrád megye szerte foltokban sűrűbb ködmezők képződhetnek, és kanyarokban, erdősávok mentén bizony akár útlefagyások keletkezhetnek, vigyázzunk magunkra, és egymásra, óvatosan közlekedjünk a péntek reggeli órákban.

Szombaton már egy hidegfront érkezik, megélénkül a légmozgás, s maximum 2-4 mm csapadék várható, eső formájában, így sajnos továbbra is elmondhatjuk, hogy eddig hóban igen szegény télben volt részünk azonban minden számítás arra utal, és hogy a tél még nem végleg búcsúzott, március első napjaiban erős fagybetörés jelei látszanak körvonalazódni, komolyabb havazás is előfordulhat Békés, s Csongrád megye tájain, így azért még óvatosan a kerti munkákkal, és mezőgazdálkodással.

A hidegfront szombat éjszaka el is hagyja térségünket, és visszatérnek az éjszakai fagyok is, s ami szintén komoly veszélyt jelenthet a közlekedésre nézve és bizony, komolyabb útlefagyások keletkezhetnek Békés, Csongrád megye útjain.

Hétvégére a hőmérsékletek is jelentősen visszaesnek szombaton, vasárnap már csak 10 fokot mérhetünk a nappali órákban ami erősen megviselheti szervezetünket s mint említettem, márciusban még igen nagy esély van rá, hogy a tél visszaköszön, és még havazásra is lesz esély Békés, és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található faccbook jelre kattintva.

0 Shares