Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe a hétvégén!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló csütörtöki napon már megkezdődött az átmeneti melegedő folyamat Békés, Csongrád megye térségében, 4 fok környékén tetőztek a hőmérsékletek, a szélirány délnyugatiba módosult, lássuk a folytatást!

Az előttünk álló csütörtök éjszaka folyamán sok lesz a felhőátvonulás térségünk felett, kissé élénk déli, délnyugati légmozgás társul mellé, eme két tényező a fagy, és a ködmezők képződése ellen dolgozik, így ezektől nem kell tartanunk, kisebb, jelentéktelen záporok azért előfordulhatnak majd.

A pénteki napon is a felhőké a főszerep, és a déli órákhoz közeledve ismét záporok érkeznek majd Békés, és Csongrád megye térségébe, 5 fokon tetőznek a hőmérsékletek, a délutáni órákban kevés napsütés is előfordulhat majd, de nem lesz tartós.

Szombaton már napsütésben gazdagabb időjárásra számíthatunk Békés, és Csongrád megye szerte, és a délnyugati légmozgás is tovább mérséklődik.

Ez csak amolyan vihar előtti csend, hiszen szombaton az éjszakai órákban erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, így az addigi mérsékelt délnyugati légmozgás szombaton megerősödik, és iránya északnyugatiba módosul.

Vasárnap megérkezik a hidegfront csapadékzónája Békés, és Csongrád megye térségébe is, hideg-meleg légrétegek keverednek, így a kezdeti esőt hétfőn hajnalra egyre több helyen havas eső, kisebb területen átmeneti havazás válthatja.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található fcebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.