Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A sok nyugodt, és egyre melegebb nap után végre egy hidegfront éri el Békés, s Csongrád megye térségét is, azonban elsősorban a Dunántúl s valamint a Tiszántúl északi tájain fog majd komolyabb eseményeket okozni, lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

A szombati nap már az erős felmelegedés jegyében zajlott, s 33 fokon tetőztek a hőmérsékletek, napsütés jellemezte a hétvégénk első napját és mérsékelt délkeleti légmozgás társult hozzá, s kellemes időjárásban lehetett részünk, már aki bírja a meleget.

Sajnos még vasárnap bírni kell, a déli szél segítségével még melegebb légtömegek áramlanak majd Békés s Csongrád megye térségébe, így a hét utolsó napján akár 36-37 fokot is mérhetünk, hőségriasztást adtak ki, ami így teljesen indokolt, ma nem érdemes a napon tartózkodni, magas lesz az UV sugárzás.

Hazánk időjárása kettészakad, a délutáni órákra a hidegfront már eléri a Balaton térségét ahol igen heves zivatarokkal számolhatnak az éppen ott nyaralók, és késő délután pedig az Északi-középhegységet is eléri a zivatarzóna, ott is kisebb területeken heves zivatarokkal érdemes számolni.

A front mozgása északias, Békés, és Csongrád megye térségét csak érinteni fogja a front csapadékzónája, és inkább a vasárnap esti, valamint éjszakai órákban alakulhat ki térségünkben zápor, vagy zivatar, ezek között is lehetnek ugyan hevesebbek, de erre ezúttal igen kicsi az esély.

Ha a csapadék nem is érkezik meg mindenhova, de a lehűlés már igen, és a vasárnapi 37 fok után hétfőn már csak 30-31 fokot mérhetünk, megszűnik a hőség, bár van akinek már 30 fokban is melege van.

A front hétfőn elhagyja Békés, és Csongrád megye tájait, egy anticiklon épül ki térségünk felett, és ennek köszönhetően a változást okozó frontok, és ciklonok napokig elkerülik térségünket, fokozatos melegedés indul meg, jövő hét csütörtökön akár hőhullám is érkezhet, akkor akár ismét 36-37 fokot is mérhetünk.

A nyár eddigi részét megúsztuk ugyan komoly hőhullámok nélkül, de minden jel arra mutat, s hogy ezen a nyáron még lesz részünk 2-3 hőhullámban Békés, s Csongrád megye térségében, de előtte ma este már érkezik a hidegfront, ezzel célszerű számolni, valamint egy-egy záporral, zivatarral főleg az esti, éjszakai órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.