Friss időjárásjelentés

Hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló pénteki nap sem hozott Békés, és Csongrád megye térségében változást, 30 fok körül tetőztek a hőmérsékletek, a légmozgás mérsékelt maradt, északnyugatiba módosult, hidegfront érkezik, lássuk a folytatást!

Az érkező hidegfront még Magyarország-Ausztria határánál jár, mozgása keleties, az éjszaka folyamán a Dunántúli régióba, kiemelve a Balaton térségét, komolyabb zivatarok érkeznek majd, és ott jelentősen megerősödik az északnyugati légmozgás.

A front a hajnali órákra eléri a Tisza vonalát, nagy folyóink szomjazzák a csapadékot, így jelentősen szűrik majd a csapadékgócokat, ebből adódóan a reggeli, és délelőtti órákban Békés, és Csongrád megye térségében inkább egy-egy záporral számolhatunk majd.

Jelentős eső nem várható a szombati napon Békés, és Csongrád megye térségében, azonban a déli órákat követően érezhetően feltámad, megerősödik az északnyugati légmozgás, és az eddiginél hűvösebb légtömegek nyomulnak be hazánk térségébe, így a hét utolsó napján már akár 4-5 fokos hőmérséklet csökkenéssel számolhatunk.

Vasárnap ismét a napsütés kerül előtérbe Békés, és Csongrád megye szerte, igazi, kirándulásra alkalmas időjárás várható, 26 fok kíséretében, és a légmozgás ekkora már mérséklődik.

Hétfőtől újabb, mérsékelt felmelegedés veszi kezdetét, azonban kánikulától nem kell tartanunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez