-Hirdetés-

Hidegfront érkezik hétfőn Békés, és Csongrád megyébe, záporokkal, zivatarokkal! Részletek!

A vasárnapunk is a tavaszias időjárás jegyében zajlott, kissé élénk volt a déli szél, a délelőtti órákban a felhőátvonulások, a délutáni órákban már a szűrt napsütés dominált. Lássuk a folytatást!

Az előttünk álló éjszaka folyamán délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és még az eddiginél is enyhébb, meleg légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, a hajnali órákban rövid ideig tartó átmeneti esők jellemzik majd térségünket, azonban mennyiségük nem lesz jelentős, a reggeli órákig 2-3 mm csapadék várható térségünkben.

Az éjféli órákhoz közeledve kifejezetten megerősödik a déli szél, és az időjárásunk igen szeles jellege egész hétfői napunkra rányomja majd bélyegét, ennek ellenére 18 fokon tetőznek a hőmérsékletek a hét első napján.

Hétfőn napközben előfordul átmeneti napsütéses időszak, azonban északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe, a hideg-meleg légrétegek keveredésének köszönhetően Békés, és Csongrád megye szerte számíthatunk zárporok, sőt zivatarok kialakulásával, melyet dörgés, villámlás kísérhet majd.

A szél zivatarok idején átmenetileg viharossá fokozódhat, óvatosan az utakon, egy-egy viharos széllökés nagyobb faágakat is leszakíthat, mely veszélyt jelenthet a közlekedésre.

Kedd hajnalra normalizálódik a helyzet, az addigi déli légmozgás mérséklődik, és a szél iránya északnyugatiba módosul, fokozatos lehűlés veszi kezdetét, az éjszakai fagyok visszatérésétől egyenlőre nem kell tartanunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

145 Shares