Friss időjárásjelentés

Hidegfront, és csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló napokban egy melegfront haladt át Békés, és Csongrád megye térsége felett, azonban a mai napon vasárnap, már egy hidegfront alakítja időjárásunkat, erősebb lehűlés is kezdődik, és lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

A vasárnap reggeli órákban is már Békés, és Csongrád megye több pontján is is kisebb záporok fordultak elő, a hidegfront fő csapadékzónája azonban majd csak a vasárnap délutáni órákban érkezik meg, és így összességében hétfő reggelig 5-7 mm esővel érdemes számolni. 3-4 fokos hőmérsékletcsökkenés is majd bekövetkezik, de azért havazástól Békés, és Csongrád megye térségében nem kell tartanunk, s a délutáni órákban 10 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és hétfő hajnalban még 5 fok várható.

A front a hétfő déli órákig elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, kifejezetten megerősödik a szél, és ennek köszönhetően hidegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, tisztul az égbolt is.

Ennek köszönhetően kedd hajnalra már fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, s mondhatjuk azt is, hogy a csapadék, és a hidegebb légtömegek pont elkerülik egymást.

Hétfőn már csak 7 fokon tetőznek a hőmérsékletek, de az erős északi légmozgás erősen rombolja majd hőérzetünket, ami 4 fok körül alakul majd, így a hétfői nap igen kellemetlen időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye lakói számára, de hétfőn délután már csapadék nem várható.

Kedden tovább folytatódik a hideg légtömegek beáramlása, és a szél továbbra is erősen rombolja majd a hőérzetünket, és visszatérnek az éjszakai fagyok is, ami veszélyt jelenthet  a közlekedőkre, kanyarokban, és erdősávok mentén kedd hajnalban már útlefagyások is keletkezhetnek, óvatosan a közlekedéssel.

Az igen élénk légmozgás csak csütörtökön mérséklődik, és marad az évszakhoz képest hideg időjárás is, így éjszakai fagyokra továbbra is számítanunk kell, szerdáig további csapadék nem várható egyenlőre, s de csütörtökön egy kisebb csapadékzóna érkezhet, ennek köszönhetően csütörtökön akár már havas eső is előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében, a tél nem adja könnyen magát.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares