Friss időjárásjelentés

Hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Igen szélsőségesnek mondható az utóbbi hetekben Békés, s Csongrád megye időjárása, ez pedig igaz lesz az előttünk álló néhány napra is, hidegfront, majd erős felmelegedés következik, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Igen csípős, fagyos reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, a tisztuló égbolt, és valamint a mérséklődő légmozgás megtette hatását, fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek a hajnali órákra.

Szerencsére még a tél messze van, azonban egy hidegfront közeledik, mely csütörtökön el is éri Békés, és Csongrád megye térségét.

Előttünk áll azonban még egy dinamikus felmelegedés is, ami szerdán következik be, a keddi napon még 15 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, szerdán pedig már bőven elérjük a 20-22 fokot is és a szerda reggeli órákban már nem kell faggyal számolni, 6 fokig süllyednek a hőmérsékletek, és ez részben az élénkülő déli légmozgásnak köszönhető.

Tehát szerdán még napsütésben gazdag, szeles időjárásban lehet része Békés, Csongrád megye lakóinak, és szerda délután már megkezdődik a felhősödés, ekkor a front már a Dunántúlon fog “járni”.

A hidegfront a csütörtök délelőtti órákban éri el térségünket is, és területi átlagban 3-5 mm eső várható, a szerdán még élénk déli légmozgás fokozatosan északnyugatiba módosul, s így csütörtökön már csak 13 fok várható, 24 órán belül közel 10 fokos hőmérsékletcsökkenés következi be, ami igen jelentős.

A hidegfront péntek reggelre elhagyja térségünket, azonban felhőátvonulásokkal számolnunk kell.

Péntek estétől ismét délibe módosul, és mérséklődik a légmozgás, így szombat hajnalban foltokban akár pára, és ködmezők is képződhetnek, ami veszélyt jelenthet a közlekedőkre nézve.

Szombaton pedig dinamikus felmelegedés veszi kezdetét, érkezik a vénasszonyok nyara, a darvak már el is indultak, pedig messze még a tél, vasárnap már akár 24 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.